Deze middag werd door een kernteam van AZ Turnhout beslist om voorlopig de genomen maatregelen van maandag om het norovirus in te dijken, verder te zetten. "Het aantal patiënten op de quarantaine afdeling is niet voldoende gedaald. Bovendien komen er nog enkele nieuwe patiënten met symptomen bij. Daarom blijven de maatregelen van kracht." Zo zegt medisch directeur Frank Weekers.

Dit betekent dat de opnamestop zoals maandag afgekondigd, wordt aangehouden. Om de 24 uur wordt er opnieuw geëvalueerd.

Wel willen we benadrukken dat een opnamestop niet betekent dat het hele ziekenhuis gesloten is.

Alle raadplegingen en dagopnames op campus Sint-Elisabeth én campus Sint-Jozef gaan gewoon door. Ook de spoed is gewoon open. Bovendien is er geen norovirus op campus Sint-Jozef, dus ook daar gaan alle werkzaamheden gewoon door. Patiënten wiens ingreep of opname toch zou worden uitgesteld omwille van de opnamestop worden altijd gebeld.

Het ziekenhuis blijft alle patiënten die symptomen hebben van het norovirus isoleren op een aparte afdeling op campus Sint-Elisabeth. Op die afdeling gelden strikte bezoekersmaatregelen zoals minder bezoekuren en een minimum aantal bezoekers.

De situatie wordt elke dag nauw opgevolgd. Dagelijks herevalueert een kernteam de situatie en bekijkt of er extra maatregelen nodig zijn.'