U bent hier

Opnieuw een archeologische tentoonstelling in Grobbendonk

Grobbendonk
21.04.2017 - 09.20u
Door: Mark Jaspers

Op maandagavond 24 april lanceert werkgroep Mercurius de archeologische tentoonstelling: Mercurius Herontdekt. Al voor het derde jaar op rij zal er een pop-up tentoonstelling staan in het voorportaal van de Sint-Lambertuskerk in Grobbendonk. Op deze manier wil de vrijwilligerswerking de link tussen collectie en publiek bewaren zolang er geen nieuw archeologisch museum is in de gemeente.

De nieuwe tentoonstelling kreeg de titel Mercurius Herontdekt.

Dit jaar vertelt de werkgroep het verhaal van Grobbendonk in de Romeinse tijd. In die periode ontwikkelde zich op de Steenberg (de voormalige site van McCain) een heus baandorp aan een kruispunt van twee wegen met de Kleine Nete. Op haar hoogtepunt stonden er in het dorp maar liefst drie tempels en een badhuis, was er een pottenbakker actief en is er sprake van wel tientallen woningen.

Grobbendonk, waarvan de Romeinse naam niet bekend is, was ongetwijfeld een pleisterplaats in de regio. De tempels op de Steenberg moeten een indrukwekkend zicht geweest zijn als je het dorp naderde.

Bezoek Mercurius Herontdekt en leer het verhaal van deze Romeinse vicus kennen. Wie weet loopt u er nog een god tegen het lijf.

De tentoonstelling kan u nog tot en met vrijdag 20 oktober 2017 (Nacht van het Kempens Erfgoed) bezoeken en dat elke zaterdag en zondag tussen 14u en 17u. Een bezoek aan de tentoonstelling is steeds gratis. Een vrijwilliger staat u graag te woord. Ook groepen en scholen zijn welkom na afspraak.

De tentoonstelling kwam tot stand met ondersteuning van de gemeente Grobbendonk, erfgoedcel Kempens Karakter en de provincie Antwerpen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto