Voor de 17e keer wordt in Wechelderzande het kunstevenement De Zomer van Wechel georganiseerd. In de tweede helft van augustus is het park en de zolder van het Hof d'Intere weer getooid met prachtige kunstwerken.

Zes deelnemers stellen hun werken tentoon. De editie van dit jaar is opnieuw een prachtig samengaan van een grote verscheidenheid aan kunstvormen. De combinatie van de verschillende kunstvormen is tegelijkertijd een uitdaging, zowel voor de kunstenaars als voor de bezoekers.

Het park achter het Hof d'Intere wordt dit jaar gedomineerd door de monumentale sculpturen van Jaak Hillen. Onder de eeuwenoude beuken aan de voorzijde staan dan weer de frèle glassculpturen van AnuschB.

De zolder van het Hof d'Intere biedt ruimte aan drie prachtige kunstschilders, Koen Fillet, Silvia Bonotto en Bob Roes dagen ons uit om deel te nemen aan hun creatieve expressie. Rust wordt gebracht door Bob Matthysen die schitterende papier-sculpturen brengt, verrassend.

De Zomer van Wechel beperkt zich sinds 2016 niet alleen tot de beeldende kunsten, muziek en woord krijgen ook dit jaar opnieuw hun plaats op de agenda. De matinees zijn intussen volwaardige concerten geworden.

Op 15 augustus is er een recital door contratenor Jan Wouters in de raadzaal van het Hof d'Intere. Op 19 augustus speelt Country Feedback Club een intimistisch concert, eigen pop en rocksongs. En op 26 augustus sluit Boomers String Quartet af met een nostalgisch folkconcert, zij zijn voor de derde keer van de partij.

De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 15 augustus 13 uur, op weekenddagen en feestdagen tot 26 augustus.
Info en toelichting over de deelnemende kunstenaars staat op www.dezomervanwechel.be .
Contact kan via info@dezomervanwechel.be