Er zijn opnieuw besmettingen van het vogelgriepvirus vastgesteld. Dit virus heeft zich vermoedelijk via markten verspreid. Daarom wordt de verkoop van pluimvee en vogels op de openbare markten, dus ook op ons wekelijkse dierenmarkt, en alle verzamelingen (tentoonstellingen, beurzen,...) met pluimvee, voorlopig verboden.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) legt dit verbod op. De preventieve maatregel geldt voor onbepaalde duur. Verder bericht volgt van zodra de maatregelen wijzigen. Het verbod betekent evenwel niet dat onze dierenmarkt niet meer doorgaat. Je vindt op deze markt ook vissen, knaagdieren, dierenbenodigdheden,...

Het FAVV vraagt alle pluimveehouders om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven. Verder herinnert het FAVV er ook aan dat de professionele houders in het hele land en alle hobbyhouders in de zones waar veel watervogels aanwezig zijn, het hele jaar door verplicht zijn om hun dieren binnen te voederen en drinken te geven. Deze zones zijn raadpleegbaar op de website van het Voedselagenschap www.favv.be.