In België krijgen gemiddeld 193 mensen per dag de diagnose kanker. Sinds enkele jaren zet ook de gemeente Kasterlee in op het ondersteunen van acties voor Kom Op Tegen Kanker.

Meer nog, met een eigen rennersteam voor de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker, draagt de gemeente graag haar steentje bij. Het trefmoment met de trekkers van deze initiatieven vond alvast plaats.

In de gemeente Kasterlee zijn er verschillende initiatieven lopende om Kom Op Tegen Kanker te steunen.

De Bosloop en -wandeling en het Plantjesweekend in september zijn vaste waarden in de gemeente waar verschillende vrijwilligers met ondersteuning van de gemeente zich voor inzetten.

Maar ook de vanuit het gemeentebestuur zelf wordt actie ondernomen. Tijdens het Hemelvaartweekend zet het gemeentelijke rennersteam jaarlijks zijn beste beentje voor om hun deelname aan de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker te verzilveren.

"Kanker blijft een ziekte die vele gezinnen treft. Preventie en onderzoek blijven belangrijk om deze ziekte te bestrijden. Samen met de verschillende initiatieven die er genomen worden in onze gemeente trachten we alvast de organisatie Kom Op Tegen Kanker hierin te ondersteunen," aldus schepen voor welzijn Sumati Adriaensen.

"Het trefmoment is jaarlijks een uitstekende gelegenheid om de trekkers de bedanken voor hun engagement. Samen met hen kunnen we in onze gemeente voor Kom Op Tegen Kanker heel wat verwezenlijken."

We wensen alle organisaties veel succes en hopen dat vele inwoners de weg vinden naar hun activiteiten. Wie meer wil weten over de verschillende acties van de gemeente kan terecht op www.kasterlee.be of bij de dienst welzijn (tel. 014 55 83 22 – welzijn@kasterlee.be).