U bent hier

Opnieuw pech voor Kevin De Bruyne: 5 tot 6 weken out met knieblessure

Internationaal | Vlaanderen
02.11.2018 - 15.23u
Door: Herman Gezelle

Kevin De Bruyne is opnieuw 5 tot 6 weken buiten strijd. De middenvelder liep in de League Cup tegen Fulham een blessure op en die is niet zo onschuldig als werd gehoopt.

De Bruyne speelde donderdagavond de pannen van het dak met City in de League Cup tegen Fulham. Maar tien minuten voor het einde viel Fulham-verdediger Fosu-Mensah bij een actie langs de zijlijn op de linkerknie van De Bruyne.

De Bruyne kon niet verder en werd gewisseld. Verder onderzoek vandaag bracht geen goed nieuws: er is geen operatie nodig, maar de ligamenten van zijn linkerknie zijn geraakt. Manchester City zal De Bruyne opnieuw 5 tot 6 weken moeten missen.

"De Bruyne is out en dat is een tegenvaller", zei Pep Guardiola op zijn wekelijkse persconferentie. "Maar hij zal opnieuw zijn niveau halen. Het is jammer, maar gelukkig is het geen operatie. De Bruyne was heel droevig, maar nu kan hij wat tijd doorbrengen met zijn pasgeboren zoontje."

België speelt deze maand tegen IJsland en Zwitserland in de Nations League (op 15 en 18 november). De Bruyne miste eerder al de matchen tegen Nederland, Zwitserland, Schotland en IJsland. (VRTNWS)
Meer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto