Van 23 tot en met 26 juni heeft de jaarlijkse  zomershopping plaats in het centrum. Het is meteen de start van de vele initiatieven van Handelshart Herentals, de vereniging van lokale handelaars en horeca in samenwerking met de stad.

Handelaars etaleren hun goederen buiten en op de Grote Markt kunnen de kleinsten onder ons hun hart ophalen in het kinderdorp. "Wat zijn we blij dat we de mensen opnieuw op een ietwat normale manier kunnen verwelkomen", zegt Ingrid Heyns, kartrekker detailhandel, zaakvoerster van Anders@Home.

Voor de handelaars in het centrum krijgt de zomershopping dit jaar een extra dimensie. Want na een moeilijke coronaperiode is dit shoppingfestival de start van 'opnieuw leven in de brouwerij.' "We komen uit een impasse van jewelste", vat Ingrid Heyns het voorbije anderhalf jaar samen. "Maar vandaag mogen we gelukkig terug wat meer. En dat geeft mensen een geruster gevoel. Tijd dus om opnieuw leven te brengen in onze stad."

Tijdens deze vier dagen creëren de handelaars een zomerse en relaxte sfeer in de winkelstraten. Met kraampjes buiten en kansen om mooie koopjes te doen. "En of we de bezoekers warm welkom heten", lacht Ingrid blij.

"We staan te popelen om hen opnieuw te ontvangen. Niets zo fijn als mensen te zien flaneren en genieten. Ze kunnen weer met een gerust hart de straat op. En als handelaars zijn wij blij dat we opnieuw kunnen organiseren."

Kinderdorp en tekenwedstrijd

De winkels in het centrum zijn tijdens de zomershopping open van 13 tot 21 uur. Tussen het shoppen door kunnen kinderen hun hartje ophalen in het kinderdorp op de Grote Markt.

Met tal van toffe activiteiten zoals een speeltrailer met glijbanen, een Nerf-schietspel en een draaimolen. Alle deelnemers van de tekenwedstrijd krijgen sowieso een lekker ijsje van Ijskreem Baeten als ze hun tekening tijdens de zomershopping binnenbrengen in het kinderdorp.

Meer nog: alle binnengebrachte tekeningen krijgen een mooie plaats in de etalage van Anders@Home in de Bovenrij. Uit alle inzendingen worden twee winnaars getrokken die een cadeaubon voor Bobbejaanland krijgen ter waarde van 50 euro, geschonken door Anders@Home.

De deelnameformulieren worden verdeeld in de scholen in Herentals, Morkhoven en Noorderwijk en vind je ook bij de handelaars in het Herentalse centrum.

De handelaars hebben er alvast veel zijn in. "We gaan opnieuw voor beleving in de winkelstraten. 't Voelt een beetje als bevrijdend, uiteraard nog altijd binnen de geldende coronamaatregelen. Boenkend hard in het boenkend hart van Herentals", besluit Ingrid Heyns. (pp)