Vanaf vrijdagavond 29 april is er op de Broechemsesteenweg opnieuw verkeer mogelijk in beide richtingen.

Daarmee komt een einde aan werken die meerdere maanden duurden. In die maanden is er veel veranderd op de Broechemsesteenweg. De aanleg van vrijliggende fietspaden langs beide zijden van de rijweg tot aan de grens met Broechem springt het meest in het oog.

Maar er kwamen ook hemelwatergrachten, er waren werken aan de riolering en deels een vernieuwing van het wegdek. Op twee plaatsen kwam er ook een middengeleider. De plaatsen waar die verschenen, zijn niet toevallig. Daar zijn er veranderingen in de maximaal toegestane snelheid.

Lagere maximale snelheid

Vanaf het middeneiland aan plantencenter Van Uffelen tot in het centrum mag je nergens sneller rijden dan 50 kilometer per uur. Aan de andere middengeleider, ter hoogte van het schooltje aan de aansluiting met de Molenstraat, blijft net zoals voorheen een dynamische zone 30 gelden.

Tijdens de schooluren mag je dus maximaal 30 kilometer per uur rijden. Het nieuwe middeneiland zorgt daar voor een extra vertragend effect.

Nog afwerkingen en werken in Vogelzangstraat

Helemaal voorbij zijn de werken nog niet. Hier en daar zijn er nog dingen af te werken aan grachten en bermen. Dit zorgt normaal gezien niet voor verkeershinder.

De Vogelzangstraat van nummer 1 tot 13 is nog werfzone, met enkel plaatselijk verkeer toegelaten (bewoners en bestemmingsverkeer). In de Vogelzangstraat zijn er nog werken aan de grachten.

Ook de aanleg van een kleine buurtparking en beplantingen staan nog op het programma. De Vogelzangstraat richting Kessel zal opnieuw tweerichtingsverkeer zijn. De tijdelijke maatregel van enkelrichting wordt dan opgeheven.

Nog even enkelrichting in Albertkanaalstraat

Omwille van andere werken is er nog wel enkele dagen enkelrichting in de Albertkanaalstraat. Deze zijn normaal gezien op 4 mei ook achter de rug.