U bent hier

Opnieuw verzakking betonvak Olensteenweg

Kasterlee
15.01.2018 - 17.26u
Door: Herman Gezelle

Door herstellingswerken aan een verzakking in het wegdek aan het kruispunt Olensteenweg/Heidestraat in Lichtaart is er vanaf 16 januari ter plaatse enkel wisselend verkeer mogelijk.

In afwachting van de definitieve herstelling, worden eerst de grachten geruimd zodat de afwatering van de droogzuiging in de toekomst goed kan verlopen.

Omwille van de verkeersveiligheid aan het kruispunt tijdens de werken, werd reeds vandaag de Heidestraat afgesloten voor verkeer.

Vanaf 5 februari wordt de Olensteenweg gedurende twee weken afgesloten voor al het doorgaand verkeer zodat de inbuizingen kunnen worden vervangen en enkele nieuwe betonvakken worden aangelegd. Bewoners van de Olensteenweg zullen beperkt moeten omrijden om hun huis te bereiken.

Voor fietsers wordt een kleine omleiding voorzien.

Schepen van openbare werken Guy Van de Perre: "De aanleg van een fietspad en heraanleg van de Olensteenweg is voorzien in 2019. Daarom hebben we al twee keer een tijdelijke herstelling aan het betonvak doorgevoerd. De situatie is ondertussen echter te gevaarlijk door een nieuwe verzakking.

Daarom hebben we vanochtend bij hoogdringendheid besloten om de werken aan het wegdek nu al uit te voeren. Bovendien is Bobbejaanland nu ook gesloten, dus de verkeershinder wordt dan beperkt." (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto