U bent hier

Oppositie: 'Gemeente Mol is gebuisd voor studiegelegenheid'

Mol
23.02.2021 - 17.08u
Door: Mark Jaspers

Nu de examens achter de rug zijn, evalueerde de gemeente Mol haar aanbod van studieplekken voor de Molse student. "De gemeente Mol is gebuisd", is de conclusie van oppositieraadslid Bas Van Olmen (Open Vld+).

Studenten konden de afgelopen examenperiode in Mol op gemeentelijke studieplaatsen terecht, van 8u30-14u. Dit nog enkel na een intakegesprek en wanneer de thuissituatie dat vereiste.

"Dat is een mooi initiatief, maar het is sterk ontoereikend", stelt Bas Van Olmen (Open Vld+). "Er was veel meer mogelijk geweest, de jeugd zelf richtte de vraag ook verschillende keren tot de gemeente.

Ook vanuit de oppositie hebben we hebben het gemeentebestuur (CD&V-N-VA) al meermaals opgeroepen tot actie, maar men wil er niet van weten. In buurgemeente Retie kon je door de week tot wel 14u/dag gaan studeren. Daar tekenden bijna 40 studenten op in.

Die konden Corona proof én samen studeren, volgens door Vlaanderen opgemaakte regels. Dat was ongetwijfeld een boost voor hun mentaal welzijn in deze moeilijke tijden voor de jeugd.

Het is echt jammer dat dat in Mol niet kan. Hopelijk doet ons gemeentebestuur in juni beter, met of zonder corona!"

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto