U bent hier

Oppositie stapt naar Raad van State met klacht tegen Y. Van Camp en N-VA rond verkiezingsuitgaven

Herentals
15.01.2019 - 15.25u
Door: Herman Gezelle

De Herentalse oppositiepartijen zijn vanmiddag naar de Raad van State gestapt met een uitgebreide klacht tegen Yoleen Van Camp en de lokale N-VA rond hun verkiezingsuitgaven.

'Op 7 januari verklaarde de Raad voor Verkiezingsbetwistingen het bezwaarschrift van Open VLD HNM, Sp.a, Herentals-Anders en Groen met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen 'ontvankelijk doch ongegrond', zegt advocaat Peter Verpoorten, tevens raadslid voor Groen.

'De lezing van de beslissing van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen maakt duidelijk dat dit onderzoek op géén enkele manier gebeurd is.

De Raad heeft opvallend geweigerd een hele reeks door burgers verzamelde bewijsstukken te onderzoeken, veegt bewezen en vaststaande overtredingen van N-VA onder de tafel, en heeft zonder enige verantwoording talloze door verzoekers gevraagde onderzoeksdaden niet uitgevoerd.

Daarnaast verwijst de Raad naar 'bewijs' dat de rechters zelf op internet opgezocht hebben, zonder dat verzoekers de kans hebben gehad om zich daarover uit te spreken.

Tot slot neemt de Raad zonder enig onderzoek en zonder dat er enig bewijs werd voorgelegd uitspraken van N-VA Herentals voor waar aan.

Vanmiddag is het hele dossier overgemaakt aan de Raad van State', besluit raadsman Peter Verpoorten.

Vlaams Belang en stadslijst zijn (nog) niet gevraagd door de verenigde oppositiepartijen.

Lokale N-VA-voorzitter Arnout De Cuyper reageert gelaten, trekkend aan een zenuwachtige sigaret : 'We zijn door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen over de hele lijn vrijgesproken. Punt voor punt hebben we deze beschuldigingen weerlegd. We zullen dat nog een keer doen, maar nu voor de Raad van State.'

De Cuyper, die een leidinggevende functie heeft bij N-VA nationaal, heeft nu andere partijkatten te geselen : het gerechtelijk onderzoek naar Melikan Kucam, het opgepakte Mechelse N-VA-gemeenteraadslid met connecties op het kabinet-Francken.  Melikan Kucam heeft  Syriërs duizenden euro's afgetroggeld in ruil voor een humanitair visum.

Ook de bewezen bindingen van N-VA-leden en madatarissen met het ultra-rechtse Schild&Vrienden, de extreem-rechtse campagne van N-VA rond Marrakesh, ... blijven parten spelen.

'Bij De Cuyper is er blijkbaar nooit een vuiltje aan de lucht', klinkt het bij enkele oppositiepartijen. 'N-VA denkt alles te mogen, boven de wet.' (pp)

imageMeer nieuws

KFC De Kempen - VC Herentals 3-3 : 'Leider verliest 2 kostbare punten' - extra verslag

Herentals | Kasterlee | Kempen regio 19.10.2019 - 22.22u

VC Herentals Dames - Alberta Schilde 21-1 : match gestopt

VC Herentals Dames - Alberta Schilde 21-1 : match gestopt
Herentals | Neteland | Provincie Antwerpen 19.10.2019 - 18.57u

Fijne verwendag 'De bib, de 2e gezelligste huiskamer, en... op de buurtbank'

Fijne verwendag 'De bib, de 2e gezelligste huiskamer, en... op de buurtbank'
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.10.2019 - 17.45u

Studiejaren afkopen in ruil voor meer pensioen? Wacht dan niet te lang met uw aanvraag

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.10.2019 - 16.04u

Salon Vorsarte : aanrader

Salon Vorsarte : aanrader
Neteland | Vorselaar 19.10.2019 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto