De plannen voor een nieuwe cultuurzaal op de site Verheyen blijven de Stoetersgemoederen beroeren. Vorige week raakte bekend dat buurtbewoners beroep aantekenden tegen de vergunning. Gevolg: 1 tot 2 jaar uitstel of zelfs finaal geen uitvoering. Dit project moet doorgaan. Voor cultuurminnnend Herenthout', zegt oppositiepartij Gemeentebelangen, dat de site in de vorige legislatuur aankocht.

Op 20 december vorig jaar leek de kogel door de kerk. De provincie Antwerpen verwierp het laatste beroep tegen de gemeentelijke vergunning voor de cultuurzaal op de site Verheyen.

Tot bleek dat twee buurtbewoners opnieuw beroep hadden aangetekend. 'We moeten nu alle opties bekijken', zei burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid) vorige week. 'We zijn informatieve gesprekken gestart met zaal Lux als eventueel alternatief.'

Zaal Lux

Gemeentebelangen (GBL), de partij van oud-burgemeester Patrick Heremans en nu op de oppositiebanken, vindt de piste-Lux lachwekkend. "Daar zouden ook alleen al veel mobiliteits- en overlastproblemen zijn."