Tijdens het Hemelvaartweekend 2019 wil het gemeentebestuur voor de vijfde maal met vier teams deelnemen aan de '1.000 km voor Kom op tegen Kanker'. Kan je je vrijmaken van 30 mei tot en met 2 juni 2019 om gedurende een halve dag 125 kilometer te fietsen? Stel je dan kandidaat voor het Molse team!

Kom vrijblijvend naar de infoavond die plaatsvindt op dinsdag 18 september om 19.30 uur in de vergaderzaal van de sporthal/cafetaria Den Uyt, Rode-Kruislaan 20. Gelieve voor deze infoavond vooraf in te schrijven via 014 33 05 03 of tegenkanker@gemeentemol.be. Samen rijden we 1.000 kilometer bij elkaar en steunen zo de strijd tegen kanker.

1.000 km voor Kom op tegen Kanker, het concept is eenvoudig: elk team dat 5.000 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker, mag deelnemen aan de 1.000 kilometer. De opbrengst gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek. Samen trappen we vier dagen lang tegen kanker over duizend kilometer prachtige Vlaamse wegen.

Deelnemen

In overleg met de groep kiest elke kandidaat op welk moment hij of zij wil fietsen. Bijvoorbeeld: de tweede dag in de voormiddag. Elk team bestaat uit acht deelnemers. Mol engageert zich om, onder leiding van de schepen van sport en de voorzitter van het Mols comité KotK/LotinCo, vier teams af te vaardigen en aldus 32 Molse kandidaatfietsers (en wat reserverenners) te ondersteunen.

Acht etappes

De totale afstand van 1.000 kilometer wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 kilometer, dus twee etappes per dag. Telkens rijdt één lid van het team een etappe. De rittenverdeling gebeurt samen in onderling overleg met de 32 deelnemers. Start- en aankomstplaats bevinden zich telkens in gaststad Mechelen.

In peloton rijden

De deelnemers rijden in peloton per twee naast elkaar tegen een te kiezen snelheid van 24, 27 of 30 kilometer per uur. Flanders Classics, organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen, heeft de praktische organisatie in handen. Alles is dus tot in de puntjes geregeld.

Fondsenwerving

Van alle kandidaat-deelnemers verwachten we dat zij hun steentje bijdragen in de strijd tegen kanker. Zij helpen bij de fondsenwerving om het inschrijvingsgeld van 5.000 euro per team te verzamelen. Elke deelnemer engageert zich om ongeveer 500 euro bij elkaar te krijgen via giften en de gezamenlijke acties die we samen organiseren (onder andere wandelen op De Maat op 20 januari).

Steun het Molse team!

Fiets je zelf niet mee, maar wil je het Molse team toch steunen? Stort dan je bijdrage op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker: BE14 7331 9999 9983. Belangrijk! Voeg in je overschrijving volgende vermelding zeker toe: 'Gift' en de code van het Molse team '170 113 947'. Vanaf 40 euro per jaar is je gift fiscaal aftrekbaar.

Als actieve 'Kom op tegen Kanker-gemeente' en 'Gezonde Gemeente' wil onze gemeente dit initiatief graag ondersteunen.

Meer info:

> sportdienst, 014 33 05 03, sportdienst@gemeentemol.be, tegenkanker@gemeentemol.be

> www.1000km.be