U bent hier

Opsporing : camerabeelden tonen hoe 2 verdachten brand van winkel in Turnhout aansteken

Kempen regio | Turnhout regio
13.04.2022 - 16.02u
Door: Herman Gezelle

De lokale recherche van Politie Regio Turnhout is volop bezig met het onderzoek naar een brand die op maandagavond 4 april die de Game Mania-winkel aan de Sint-Antoniusstraat in Turnhout zwaar heeft beschadigd.

Ook een naastgelegen winkel liep heel wat rookschade op en de bewoners van een appartement boven Game Mania konden zichzelf gelukkig tijdig in veiligheid brengen.

Op camerabeelden die de speurders intussen hebben kunnen bemachtigen, is te zien hoe het vuur opzettelijk is aangestoken. Vermoedelijk twee mannen steken er omstreeks 23.25 uur een stapel papier of karton in brand die voor de winkel Game Mania, tegenover de Leopoldstraat, klaarstaat om de ochtend nadien opgehaald te worden.

Terwijl één van de twee mannen, links in beeld, op de uitkijk lijkt te staan, steekt de tweede verdachte rechts in beeld het papier en karton in brand. Pas wanneer het vuur zich stevig lijkt te ontwikkelen, wandelen de twee mannen opnieuw weg, vermoedelijk in de richting van de Warandestraat. Dat is naar alle waarschijnlijkheid ook de richting van waaruit het tweetal kort voordien is komen aanwandelen.

Om 23.30 uur, ongeveer 5 minuten na de brandstichting, filmen bewakingscamera's in de buurt van het gerechtsgebouw twee jongemannen die vanop het Kasteelplein, het Warandeplein oplopen in de richting van de Kasteeldreef.

Vandaaruit lopen de twee in de richting van de Hannuitstraat waar ze enkele minuten later voor de laatste keer in beeld komen wanneer ze langs de zijkant van de lagere school van het Sint-Victor de Begijnendreef in wandelen.

Politie Regio Turnhout zou graag de identiteit van deze twee mannen kennen en met hen in contact komen, om na te gaan of zij iets met de brandstichting te maken hebben, dan wel of zij die avond gewoon toevallig in de buurt waren. In dat geval hebben zij misschien wel nuttige informatie die de politie kan helpen.

Wie herkent de twee mannen die te zien zijn op de bewakingsbeelden van Game Mania en waarop te zien is hoe één van hen een stapel papier en karton in brand steekt?

Of wie weet wie de twee mannen zijn die kort na de brandstichting over het Warandeplein en via de Kasteeldreef naar de Begijnendreef wandelen?

Alle tips zijn welkom, ook als u zichzelf herkent en niets met de brand te maken heeft. En tot slot zou de politie ook graag in contact komen met een vrouw die die avond omstreeks 23.25 uur haar hond uitliet in de buurt van De Warande en nadien, terwijl de stapel papier en karton al brandde, langs de overkant van de Sint-Antoniusstraat in de richting van de zeshoek wandelde.

Mogelijk heeft die vrouw de verdachten opgemerkt en kan zij de onderzoekers helpen. De politie vraagt ook dat omwonenden van de Warande of de ruimere omgeving van de Begijnendreef die over camerabeelden van die bewuste avond beschikken, zich melden bij de politie.

Tips zijn welkom bij de Politie Regio Turnhout via opsporingen@politieregioturnhout.be of telefonisch (tijdens de kantooruren) op het nummer 014 40 80 50. Alle informatie wordt met discretie behandeld. (pol)

imageMeer nieuws

Zonnekijkdag ASH-Polaris

Zonnekijkdag ASH-Polaris
Herentals | Neteland 29.06.2022 - 14.27u

Geelse studenten Bouw realiseren projecten met impact

Geelse studenten Bouw realiseren projecten met impact
Kempen regio | Vlaanderen 29.06.2022 - 11.45u

Inflatie stijgt verder door naar 9,65 procent: naast energie is ook voeding een van de grote boosdoeners

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 11.33u

Herbestemming oude pastorie in Meerhout-Centrum

Kempen regio 29.06.2022 - 09.49u

De Lakenpoortse reikt laatste cheque uit

De Lakenpoortse reikt laatste cheque uit
Herentals | Neteland 29.06.2022 - 08.57u

Wout van Aert verteert hogere trainingsarbeid: "Ik heb op het juiste moment afgeremd"

EU | Internationaal | Kempen regio | Neteland 29.06.2022 - 00.13u

Brigade Piron Nete & Aa houdt opendeur vol nostalgie

Brigade Piron Nete & Aa houdt opendeur vol nostalgie
Herentals | Internationaal | Nationaal | Neteland 28.06.2022 - 17.58u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto