Hoe maken we met beperkte maar doordachte ingrepen van park De Kiosk in Wezel een frisse groene plek, waar het aangenaam is om te spelen, te wandelen en te sporten? Welke aanplanting kiezen we en welke kleine aanpassingen zijn daarvoor nodig?

Het gemeentebestuur werkte in samenwerking met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete (RLKGN) een eerste conceptontwerp uit. Alle geïnteresseerden krijgen nu de kans om hierover hun mening te geven. Benieuwd?

Kom naar de online infoavond op woensdag 9 juni van 19 tot 21 uur. Je vindt de link op de dag voor de vergadering via www.gemeentemol.be/parkdekiosk. Kan je niet aanwezig zijn? Dan krijg je van 14 tot 24 juni de kans om online je mening te geven.

De huidige beplanting van park De Kiosk in Wezel gedijt niet goed. Daardoor vermindert het parkgevoel op de site. Na grondig onderzoek door OVAM kennen we de samenstelling van de bodem.

Dankzij de expertise van het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete (RLKGN) beschikken we over voldoende kennis om te weten welke plantengroei deze locatie kan opwaarderen.

Geef je mening over het ontwerpvoorstel

Park De Kiosk vormt voor de school, heel wat omwonenden en verenigingen een belangrijke meerwaarde binnen het gehucht. Daarom vinden we het belangrijk om het ontwerpconcept dat momenteel op tafel ligt, voor te stellen en te bespreken:

· Tijdens de digitale infoavond op woensdag 9 juni van 19 tot 21 uur. De zoomlink voor de vergadering vind je vanaf 9 juni op www.gemeentemol.be/parkdekiosk. De buurtbewoners ontvangen hierover nog een uitnodigingsbrief.

· Via het online participatieplatvorm dat van 14 tot 24 juni bereikbaar is via www.gemeentemol.be/parkdekiosk

Plan van aanpak

· Het huidige conceptvoorstel wordt besproken op de online infoavond. Nadien krijgt iedereen de kans om online feedback te geven.

· Na het afronden van de online participatie, gaan het gemeentebestuur en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete samen aan de slag met de binnengekomen ideeën en suggesties.

· We stellen het definitieve plan aan het publiek voor via de gemeentelijke communicatiekanalen.

· We realiseren de opwaardering tijdens het plantseizoen van dit najaar. Hierbij organiseren we een plantdag in samenwerking met de buurt.

Een korte historiek

De Kiosk is een binnengebied van vijf hectare, gelegen naast de vrije basisschool van Wezel, tussen de Vieille Montagnestraat, de Keiheuvelstraat, de Pompstraat en de Langestraat.

Park De Kiosk onderging in 2011 een herinrichting. De kiosk kreeg een volledige renovatiebeurt en werd in z'n oude glorie hersteld. In 2015 plaatsten we onder impuls van de groep 'Wezel Grenzeloos' speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Jammer genoeg gedijt de huidige beplanting niet goed op de parksite. Daarom werd in samenspraak met Buurtwerk Wezel besloten om een duurzame oplossing uit te werken.

We organiseren dit in nauw overleg met de buurt. Deze investeringen stonden oorspronkelijk gepland in 2020, maar de coronacrisis en het bijkomende bodemonderzoek zorgden voor een verschuiving in de planning.

Meer info: afdeling jeugd en sport, jeugddienst@gemeentemol.be, sportdienst@gemeentemol.be