Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel (OPZ Geel) en het stadsbestuur Geel huldigen donderdag 3 pleeggezinnen die dit jaar vijftig jaar zorg dragen voor een cliënt uit de Geelse gezinsverpleging.

Dankzij de inzet van 230 pleeggezinnen in Geel en de buurgemeenten krijgen nog zowat 280 mensen met een psychiatrische stoornis dag in dag uit de kans een warm en waardevol bestaan te leiden in een gewoon gezin. Het belang van die zorg voor elk van die mensen kan moeilijk overschat worden. Ze vinden een thuis en een dagbesteding; kunnen volwaardig deelnemen aan het gezins- en gemeenschapsleven; genieten van de rust, de vrijheid en de geborgenheid die een instelling hen onmogelijk kan bieden.

Die unieke zorgvorm is slechts mogelijk door de inzet van de pleeggezinnen. Ze nemen hun gasten als een familielid in hun gezin en in hun eigen leven op. Ze bieden een luisterend oor en zijn de eerste raadgever. Ze geven kleine en grote problemen een oplossing. Ze zorgen voor de structuur, de continuïteit en de zekerheid die onze gasten zo hard nodig hebben. Ter gelegenheid van de naamdag van Sint-Dimpna worden de pleeggezinnen op 15 mei traditioneel gehuldigd door het OPZ Geel en het stadsbestuur van Geel.

Uit erkentelijkheid voor hun inzet worden speciaal die pleegouders gehuldigd die vijftig jaar lang een of meerdere patiënten in huis hebben.

Pleeggezin sinds 1964:

Karel Aerts - Caers Elza

Clement Vandeperre

Marcel Geukens - Nevelsteen Germaine.