U bent hier

Oranje : Danny Blind weg als bondscoach

Internationaal
26.03.2017 - 21.25u
Door: Herman Gezelle

Danny Blind is niet langer bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB en de coach hebben besloten de samenwerking te beëindigen nadat Oranje zaterdag op dramatische wijze met 2-0 had verloren van Bulgarije in de WK-kwalificatie. Het management van Blind heeft de breuk bevestigd.

Eerlijk zijn

"Ik moet eerlijk zijn naar mezelf en naar de KNVB", zei Blind zaterdagavond al. "Ik moet wel de indruk hebben dat ik dit kan rechttrekken. Ik moet eerlijk zijn en concluderen dat de weg naar Rusland een stuk moeilijker is geworden. Ik moet nadenken of ik in staat ben dat er nog uit te slepen."

Oranje zakte door de nederlaag naar de vierde plaats in groep A en daarmee is kwalificatie voor het WK ver weg. De keuze van Blind voor de 17-jarige debutant Matthijs de Ligt in het centrum van de verdediging pakte verkeerd uit. Door een fout van de Ajax-jongeling kwam Bulgarije al snel op voorsprong.

Blind beraadt zich op zijn eigen positie, maar erkende dat hij zijn lot niet in eigen hand had. "Ik bepaal zelf of ik opstap of niet opstap, maar ik praat niet over de KNVB", zei Blind. "Dat heb ik niet in de hand."

20 maanden bondscoach

Met het vertrek komt na een jaar en acht maanden een einde aan het tijdperk-Blind. De coach werkte in het seizoen 2014/2015 als assistent van Guus Hiddink en werd per 1 augustus 2015 de nieuwe hoofdtrainer. Zijn start was dramatisch met nederlagen tegen IJsland (0-1) en Turkije (3-0).

Onder leiding van Blind liep Oranje kwalificatie voor het EK van 2016 mis en met de dramatische nederlaag tegen Bulgarije van zaterdagavond is ook plaatsing voor het WK ver weg. De bondscoach hield zichzelf daarna een spiegel voor en zag geen toekomst meer voor zichzelf. (bron nos)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto