U bent hier

Orelia Zorg is tevreden met extra budget dat Vlaamse regering vrijmaakt

Kempen regio | Vlaanderen
24.11.2020 - 17.14u
Door: Mark Jaspers

Zorggroep Orelia, een van de private woonzorggroepen in Vlaanderen die ruim 500 medewerkers voltijds tewerk stelt, is tevreden over het gesloten voorakkoord tussen de Vlaamse regering en de sociale partners.

De extra 577 miljoen euro die de regering nu voorziet, is broodnodig om de loonopslag in de sector te financieren. "Tegelijk blijven structurele wijzigingen ook hard nodig."

Orelia Zorg telt vandaag 11 woonzorgcentra over heel Vlaanderen. De zorggroep stelt 500 medewerkers te werk die voor meer dan 800 bewoners zorgen. Ze kan een beroep doen op 40 jaar ervaring.

CEO Johan Poel reageert tevreden op de beslissing van de Vlaamse regering om 577 miljoen euro extra uit te trekken om de lonen in de zorgsector te verhogen en om de werkdruk te verlagen.

Deze financiële maatregel is niet alleen positief voor hun zorgverleners en verpleegkundigen. Ook de bewoners zullen hier mee van genieten door een betere dienstverlening, klinkt het bij Orelia Zorg.

"Het voorakkoord komt geen moment te vroeg en betekent een hart onder de riem voor alle zorgverleners in Vlaanderen. De afgelopen maanden waren loodzwaar.

Deze financiële tegemoetkoming is voor hen meer dan welkom. De overheid mag evenwel niet vergeten dat er ook structurele wijzigingen nodig zijn om de crisis in de ouderenzorg te bezweren.

Ouderenzorg moet meer prioriteit krijgen en ook de wetgeving rond het personeel is dringend aan vernieuwing toe. Hiervoor blijft een duurzaam en constructief overleg tussen de regering en de sociale partners nodig. Alleen zo kunnen we zorgen voor een betere instroom van nieuwe medewerkers met de juiste competenties." Johan Poel, CEO Orelia Zorg

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto