Reggae Geel festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus. 'Onlangs maakten we al bekend dat we een aantal geprezen artiesten mogen verwachten, zoals o.a. Buju Banton, Busy Signal en Agent Sasco', zegt organisator & protagonist Kris Eelen (60).

'Maar intussen is de line-up compleet, voor de editie van 2019 zijn er nog heel wat nieuwe namen gestrikt. Wat staat er op het programma van de 41e editie van Reggae Geel?

Op vrijdag komen de legendarische Rockers naar het festival. Het is dit jaar de 40e verjaardag van de gelijknamige film over deze groep Jamaicaanse artiesten. Daarom komen Big Youth, Leroy "Horsemouth" Wallace, Kiddus I, Bernard Collins (van de Abyssinians), KushArt Group, en Lloyd Parks met zijn We The People Band voor de eerste keer ooit de soundtrack live brengen.

Dus, als je hem nog nooit gezien hebt, kijk dan zeker op voorhand "Rockers" uit 1979. Ongetwijfeld dé reggaefilm die iedereen minstens één keer gezien moet hebben. Je zult meteen doorhebben dat hun live-revival ervan een niet te missen optreden wordt!

Op zaterdag zal Burna Boy de Mainstage op z'n kop zetten. De populaire afrobeat-artiest is nu al een van de meest relevante performers van 2019. Afrobeat zit volop in de lift, en Burna Boy is dé revelatie uit het genre.

Eerder dit jaar speelde hij Coachella twee weekenden op een rij plat, en hij is van plan om hetzelfde te doen op Reggae Geel. Ook Queen of Reggae Marcia Griffiths, de befaamde Half Pint, Randy Valentine en de King of Dancehall Beenie Man zijn die dag niet te missen acts op de Mainstage. Grote namen genoeg om het publiek op te warmen voor de reeds eerder aangekondigde hoofdact Buju Banton.

In de 18 Inch Corner, ook wel het Dubbos genoemd, bouwt Ionyouth Soundsystem een enorme muur van speakers. Ze zijn daar de host sound van deze avond. Op zaterdag neemt het vermaarde soundsystem King Shiloh dit voor zijn rekening, naast een legio aan andere bekende namen uit de dub wereld.

Nog meer uit eigen land komen de Soul Shakers, die zaterdag de Bounce mogen opwarmen voor de grote legends of dancehall Massive B, en voor de eerder aangekondigde Sir David Rodigan meets King Jammy. Verder mogen we zaterdag ook nog verwelkomen: Oku Onuora (Jamaica), Mighty Massa (Japan), Alpha & Omega, David Katz & Ras Digby en nog vele anderen.

Voor wie niet kan wachten tot vrijdag, is er op donderdag 1 augustus al de gratis Pre-Party, waar je van 20u tot 02u kunt losgaan op de sounds van Belgische soundsystems Roots Dynamite, Bong Productions (uit Geel), en onze Reggae Geel resident Sugar Charly.

Tussen alle vier podia en al het geweld door wordt het festivalterrein opgesierd met het trommelgeroffel van de Fanfakids, de creatieve acts van performance-collectief CirQ en van de beats en grooves van een reeks mobiele soundsystems. Genoeg te zien en te horen en vooral te beleven.'

Praktische info Reggae Geel

Vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus
Malosewaver, 2440 Geel
Vrijdag 2 augustus: €35,00
Zaterdag 3 augustus: €45,00
Combiticket: €65,00

Festivalcamping open vanaf donderdag 1 augustus, 18 uur
Free Pre-Party op donderdag 1 augustus, 20 uur

Tickets www.reggaegeel.com