De organisatoren van Herentals Fietst hebben dinsdagavond naar jaarlijkse gewoonte eieren naar de Karemelietessen in Herentals gebracht. Dat gebaar moet 'goed weer' over de tweedaagse brengen.

Toch laten de organisatoren niets aan het toeval over. Omdat verwacht wordt dat de hitte zal aanhouden zorgt de brandweer van Herentals zowel donderdag voor de renners als vrijdag voor de lopers voor een watergordijn. Het Rode Kruis is extra alert.

De organisatoren wijzen in verband met de veiligheid ook op een nultolerantie voor het gebruik van glas. Wie drank in glazen flessen of eten in een glazen verpakking haalt uit de supermarkt of meebrengt van thuis, is dat na controle onmiddellijk kwijt. Op dat vlak zijn de organisatoren onverbiddelijk. Er hangen zelfs GAS-boetes aan vast.

Cabriomissen Volvo Van Houdt Kempen

Dinsdagavond hielden ook de cabriomissen hun algemene repetitie. Ze werden voorgesteld en mochten een van de Volvo cabrio's van sponsor Volvo Van Houdt Kempen sieren. Van Houdt Kempen zorgt ervoor dat de voornaamste Tour-deelnemers aan het criterium in cabrio aan de zijde van een rondemiss worden rondgereden en aan het publiek voorgesteld worden. 

De cabriomissen zijn Dorien Belmans uit Geel, Naomi Horemans uit Noorderwijk, Yorien Vanden Driessche uit Herentals en Ellen Van Doninck uit Kasterlee.  Foto's Ludo Coenen, Johan Temmerman / Nnieuws.