Op zondag 24 juni organiseert orgel@herentals een concert met Willem Ceuleers, die eigen composities speelt op het orgel van de begijnhofkerk én op virginaal. Het virginaal is de voorloper van het klavecimbel. Het heeft een rechthoekige vorm, waarbij de snaren haaks op de toetsen liggen. Het concert begint om 15:00 uur en de toegang is gratis.

Willem Ceuleers studeerde klarinet, blokfluit, zang, cello, orgel, kla­ve­cim­bel, beiaard, harmonie en contrapunt aan verschillende academies en de conservatoria in Antwerpen en Brussel.

Hij was organist of kapel­mees­ter aan verschillende kerken, waaronder de kathedraal van Brussel en is sedert 2006 titularis-organist van de Sint-Lambertuskerk te Laken (Brussel). Als organist en zanger concerteerde hij over de hele wereld voor groepen zoals het Huelgas Ensemble.

Hij was de stichter en voor veel jaren de muzikale leider van het Antwerps Collegium Musicum. Hij heeft ruim 900 composities op zijn naam. De meest recente grote opdrachten waren een Luthercantate, een profaan oratorium ter gelegen­heid van 400 jaar rechtbank in Mechelen en zijn tweede opera over het zogezegde leven van Sinterklaas.

Zijn Johannes- en Mattheuspassies ken­den veel bijval. Ceuleers heeft in 13 cd's een keuze aan eigen orgel- en klavecimbelcomposities opgenomen.