U bent hier

Orgelconcert Jan Pieter Lanooy in Sint-Waldetrudiskerk

Herentals | Kempen regio | Neteland
20.06.2021 - 09.00u
Door: Lex Verellen

Op zondag 27 juni om 15:00 uur organiseert orgel@herentals naar jaarlijkse gewoonte een gratis orgelconcert op het Verbuecken/Pels orgel in de Sint-Waldetrudiskerk, dat vorig jaar nog zijn 250e verjaardag mocht vieren. De toegang is zoals steeds gratis.

Dit jaar is Jan Pieter Lanooy te gast met een programma met werk van Sweelinck, Bach, Tournemire, Hindemith en Welmers.

Jan Pieter Lanooy (1993) begon met orgelspelen op tienjarige leeftijd bij Karolien Schuurmans en Bart Wuilmus aan de academie van Baarle- Hertog. Hij behaalde zijn Bachelor Orgel in 2017 na te hebben gestudeerd aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag.

In 2019 volgde de afsluiting van de Master Orgel in Den Haag bij Jos van der Kooy. Voor zowel zijn Bachelor als de Master behaalde hij de titel 'cum laude'. Jan Pieter geeft solocon‐ certen in binnen- en buitenland. Sinds september 2019 is Jan Pieter als organist verbonden aan de Remonstrantse/Vrij‐ zinnige gemeente Vrijburg in Amsterdam.

Belangrijk

Op zondag 27 juni zal de Grote Prijs Rik Van Looy tussen 15:40 en 17:20 een aantal keer door het centrum van Herentals passeren. Hierdoor zullen een aantal toegangswegen voor auto's worden afgesloten.

De parking van de Sint-Waldetrudiskerk werd gereserveerd voor de organisatoren van de wielerkoers en is dus niet beschikbaar voor bezoekers van het orgelconcert.

Wie met de auto wil komen, kan best het centrum binnenrijden via de Herenthoutseweg en zijn wagen in de buurt van de kerk parkeren, zoals op de parking achter de bibliotheek, in de Gildenlaan of op de Molenvest.

 

 

 

 

 

 

 
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto