Het wereldberoemde Orgelfabriek Decap en cc 't Schaliken slaan de handen in elkaar voor een muzikale tweedaagse. Op 13 en 14 september vinden er tal van optredens plaats in open lucht.

Het festival wordt afgesloten door een unieke vuuract van circusschool Locorotondo op klassieke muziek van saxofoonkwintet Bl!ndman en Decaporgel.

Op vrijdag 13 september krijgt u een welgevulde avond voorgeschoteld. Vanaf 18 uur kunt u er een hapje eten en genieten van orgelmuziek. Vanaf 19.30 uur treden er tijdens het DECAP-Stockfestival maar liefst vier groepen op: Fusion Cab, Nathalie Van den Meutter, Trilax en "With A Little Help From Our Friends".

Tickets kosten € 14 of € 11 met Vriendenpas van cc 't Schaliken. Afsluiten doen DJ Mascotte en de Decap Beat Machine met een gratis optreden.

Op zaterdag 14 september om 20 uur spelen de vijf saxofonisten van Bl!ndman met het Decaporgel Water & Fire. Dit programma bestaat uit twee werken van Georg Friedrich Händel: Water Music en Music for the Royal Fireworks. Een vuuract door circusschool Locorotondo sluit het concert af.

Om 19.30 uur stapt u van bij de orgelfabriek naar het Kempisch Kanaal waar Eric Schleichim, artistiek leider van Bl!ndman, een inleiding geeft. Na een korte wandeling komt u terug aan bij de tribune voor de werkplaatsen van Orgelfabriek Decap. Tickets voor deze avond kosten €19 of €16 met Vriendenpas.

Zaterdag start de open deur van Orgelfabriek Decap al vanaf 11 uur. U kunt er een hapje eten, het domein en de fabriekshallen verkennen en genieten van de spelende orgels. Om 14 en 16.30 uur organiseren ze gratis rondleidingen in de orgelfabriek. Ook geven productspecialisten er de nodige uitleg. Hiervoor kunt u inschrijven bij cc 't Schaliken of ter plaatse.

Om 14.30 uur geeft de tienkoppige band The Legends een gratis concert. Hiervoor hoeft u niet te reserveren.

De concerten vinden plaats in open lucht. Goed weer volgend weekend.

www.decap.be

Cc 't Schaliken:

 Grote Markt 35, 2200 Herentals
 014-21 90 88
 cultuurcentrum@herentals.be
http://www.schaliken.be