David Davidse, Amaryllis Temmerman en het unieke orgel van Decap uit Herentals  presenteren 'In de 14 Billekens' op zondag 28 februari 2016 om 15u in De Roma.  Een superleuk niet te missen showprogramma vol nostalgie.

Waar is de tijd van de baancafés? Waar is de tijd van de dancings? Het was de tijd van onvervalst dansplezier, waarbij het orgel van Decap meestal een van de hoofdrolspelers was. Een van die dancings was het in Vlaanderen wereldberoemde De 14 Billekens.

Het mekka van de dansliefhebber, gerund door een dame met 6 dochters. Duizenden mensen genoten en dansten er elk weekend op de unieke tonen van het Decap-orgel. De productie In de 14 Billekens neemt u terug mee naar die tijd.

Tony Decap (de vierde generatie van de familie Decap en nog steeds een van de bezielers van de Orgelfabriek in Herentals) begeleidt het orgel live op piano. David Davidse en Amaryllis Temmerman zijn de zangers/crooners van dienst.

Zij dompelen je onder in de grootste hits uit de geschiedenis van de dancings. Songs van Tom Jones, Engelbert Humberdinck, Frank Sinatra, Peter Alexander, Freddy Breck, maar ook nummers van Will Tura, de Zangeres zonder Naam en andere Nederlandstalige klassiekers uit die tijd worden in deze unieke setting weer tot leven gebracht.

Het publiek mag zich verwachten aan indrukwekkende klanken, zowel instrumentaal als vocaal. De sfeer van de voorstelling zorgt voor het zalige gevoel van toen en zal menige dansbeentjes doen kriebelen. Want, dansen mag in De Roma.

DAVID DAVIDSE (ZANG); AMARYLLIS TEMMERMAN (ZANG); TONY DECAP (ARRANGEMENTEN, PIANO EN ORGEL); FRANK DECAP (ORGEL).

Zondag 28 februari 2016 om 15u in De Roma - een ode aan Orgels Decap Herentals.

Tickets hier.