De voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio heeft opnieuw de mogelijkheid uitgesloten dat de evenementen zouden worden afgelast vanwege de coronavirus-pandemie.

Op een reguliere persconferentie op vrijdag beantwoordde Hashimoto Seiko een vraag over een opmerking van een uitvoerende macht van de belangrijkste regeringspartij van Japan.

Secretaris-generaal Nikai Toshihiro, secretaris-generaal van de Liberale Democratische Partij, gaf donderdag aan dat het afzeggen van de Spelen een optie zou moeten zijn als de coronavirus-situatie verslechtert.

Later legde hij uit dat hij wil dat de Spelen een succes worden, maar hij vindt niet dat ze hoe dan ook moeten worden gehouden.

Hashimoto zei dat ze begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken, maar het organisatiecomité is niet van plan om de Spelen af te blazen.

Vaste data : vrijdag 23 juli tot zondag 8 augustus.

Ze benadrukte dat de commissie zich moet concentreren op het vinden van efficiënte manieren om alles veilig te laten verlopen.' (Bron NHK NEWS JP- beelden BBC News)  Foto IOC Credits.