Kasterlee is in rouw. Afgelopen weekend is oud-burgemeester Walter Otten op 84-jarige leeftijd overleden.

De immens populaire burgervader was voor de CVP en voor CD&V burgemeester van 1983 tot 2006. Hij was ook de oprichter en lange tijd voorzitter van de conferentie van Kempense burgemeesters. Een samenwerkingsverband waarop actuele problemen besproken worden.

'Hij stond 24/24u tussen z'n inwoners', klinkt het bij veel Kastelaren. 

De uitvaart heeft nu zaterdag om 10.30u plaats in de Sint-Willibrorduskerk, Markt Kasterlee.  Vanaf morgen dinsdag ligt een rouwregister in het gemeentehuis van Kasterlee.

Ward Kennes burgemeester :  'Walter droeg die verantwoordelijkheid een kwarteeuw en was de drijvende kracht achter vele initiatieven rond veiligheid (politiesamenwerking met Turnhout en modernisering wagenpark brandweer), toerisme, zorg voor personen met een beperking ('t Margrietje), de peterschapsband met 3 Para, de samenwerking met Plaffeien en Murgesti, de Davidsfondsafdeling.

Ook regionaal was hij een voortrekker als voorzitter van de Conferentie van Kempense burgemeesters en bestuurder van streekintercommunale IOK en als wegbereider voor de Noord-Zuik Kempen.

Walter was een hartelijke man en een boeiende verteller. Ik ben dankbaar dat ik altijd op Walters persoonlijke en politieke steun mocht rekenen.

Mijn eerste ervaring met verkiezingscampagnes was in de jaren '70 toen Walter kandideerde voor de gemeenteraad. In mijn jeugd voerde ik geregeld discussies met hem over nationale en internationale politiek.

Ik beschouw Walter als mijn politieke vader die zijn christelijke mensvisie en Vlaamse overtuiging vanuit een stevige lokale verworteling en met zin voor pragmatisme heeft omgezet in toekomstgericht beleid.

Walter, het was een grote eer om in uw voetspoor te mogen treden. Kasterlee is u dankbaar', besluit Kennes.  Foto W. Kennes/rr.