U bent hier

Oude containerklassen Ezaart vervangen, ook Heidehuizen krijgt moderne units

Kempen regio | Mol | Neteland
18.06.2021 - 17.14u
Door: Lex Verellen

Sinds 14 juni vervangt het gemeentebestuur de containerklassen van school Mozawiek in Ezaart door moderne varianten. Diezelfde moderne units plaatsen we ook op de school in Heidehuizen (Alles Kids).

De oorspronkelijke containerklassen waren door hun ouderdom dringend aan vervanging toe. Binnen liepen de temperaturen vaak te hoog op, sommige waren lek of hadden last van schimmelvorming.

In de plaats komen gloednieuwe containerklassen die voldoen aan de EPB-normen wat betreft isolatie en ventilatie. De plaatsing van de nieuwe units is voorzien vanaf 5 juli voor Ezaart en vanaf 22 juli voor Heidehuizen.

Met de vervanging van de containerklassen investeert het gemeentebestuur in kwalitatief onderwijs. De units zijn volwaardige les- en zorglokalen en worden voorzien van alle nodige technische en technologische materialen.

Waarom containerklassen?

De scholen van Ezaart en Heidehuizen kenden de voorbije jaren een aanzienlijke groei. Hierdoor is er nood aan uitbreiding.

· In Ezaart loste de nieuwbouw al veel van het capaciteitstekort op, maar de school heeft nog steeds vier containerklassen nodig om alle leerlingen plaats te kunnen bieden. De school wil in de toekomst graag een nieuwe sporthal en refter bouwen, zodat ze de bestaande refter kunnen ombouwen tot bijkomende leslokalen. Op dat moment zouden er geen containerklassen meer nodig zijn.

· Heidehuizen wordt vanaf schooljaar 2021-2022 stapsgewijs uitgebouwd tot een volwaardige school, gelinkt aan basisschool Alles Kids in Gompel. Kinderen kunnen dan tot en met het zesde leerjaar naar het 'Schooltje van de Hei' blijven gaan in graadsklasjes. Volgend schooljaar start het eerste leerjaar op. Hiervoor heeft de school extra klaslokalen nodig. De uitbreiding is voorzien in 2023. Tot dan werken we tijdelijk met containerklassen.

Oude containerklassen krijgen nieuw leven

De oude containerklassen worden volledig ontmanteld. Daarna verplaatst de aannemer ze naar gemeentelijke stapelplaats Drill. Daar worden ze opnieuw opgebouwd en krijgen ze een nieuw leven als opslagruimte.

Meer info: patrimonium, 014 33 08 19, openbarewerken.gebouwen@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto