Onder impuls van het kunstenaarstrio Kris De Pillecyn, Danny Smolders en Çois  Veldeman werkten de voorbije maanden groot en klein enthousiast mee aan Glamuur, de artistieke beschildering van een deel van de gekende grijze 'stichel' van Umicore. 

Iedereen mocht een ontwerp indienden met als thema 100 jaar St.-Jozef-Olen of ’t fabriek. In de loop van mei stroomden de eerste ontwerpen binnen en begin juli stonden de eerste muurschilderingen op de muur. De kinderen van vrije basisschool Toermalijn en de Olense Kinderclub gaven het startschot voor dit kunstavontuur.

Dit kunstproject liep in samenwerking met de lokale kunstenaars, het feestcomité 100 jaar St.-Jozef-Olen en de gemeente Olen. Het kon rekenen op de financiële ondersteuning van verfgroothandel Bellens-Beneens, verfproducent Caperol, Kleur op maat en Umicore.

Olen is met dit project meteen ook een extra toeristische trekpleister rijker. Glamuur ligt op het fietsknooppuntennetwerk van de provincie Antwerpen langs het kanaal Bochelt-Herentals. Foto: Maria De La Cruz/Nnieuws.be