Deze maand besloot het gemeentebestuur van Hulshout dat de Oude Heibaan permanent afgesloten wordt.  Begin maart van dit jaar besloot de gemeente om de Oude Heibaan af te sluiten voor een proefperiode van drie maanden. De reden hiervoor was om sluipverkeer en vrachtvervoer te weren en via de hoofdwegen naar het Industriepark te leiden. Ook de snelheid en het gevaarlijke kruispunt met de Heibaan wilden we aanpakken.

Aan het einde van de proefperiode werden de buurtbewoners uitgenodigd om schriftelijk of via de website hun mening te geven over het nut van de maatregel. Via de online enquête konden ook inwoners uit andere straten laten weten hoe zij de sluiting van de Oude Heibaan hadden ervaren. 84% bleek voorstander een permanente afsluiting van de straat. Opvallende positieve reacties kwamen van inwoners die hun kinderen nu wel via de Oude Heibaan met de fiets naar school durven te sturen.

Enkele opvallende resultaten na metingen:

-       Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er  aanzienlijk minder voertuigen gepasseerd: 685 in plaats van gemiddeld 3500.

-       De gemiddelde snelheid is gedaald van 57 naar 50 km/uur.

-       Er zijn geen uitschieters meer van snelheden boven de 90 km/uur.

Daarnaast hebben bewoners aangegeven dat de situatie niet alleen veiliger is geworden tussen de Heibaan en de Zuidgoordijkstraat, maar ook tussen de Grote Baan en de Heibaan, en op het kruispunt.