De intentie om de school in Heidehuizen stapsgewijs uit te breiden tot een volwaardige school, wordt met enthousiasme onthaald door de ouders. Ze zijn tevreden dat hun kleuters in het wijkschooltje kunnen blijven tot het zesde leerjaar.

Voor het nieuwe schooljaar dat op 1 september start, zijn er nog vrije plaatsen in de school. Ouders die interesse hebben, nemen contact op met de hoofdschool Mozawiek in Ezaart via 014 31 50 99 of directie.gbsmozawiek@gemeentemol.be.

Het gemeentebestuur heeft de intentie om de huidige kleuterschool van Heidehuizen stapsgewijs uit te breiden met een lagere school, bestaande uit drie graadklassen. De 'nieuwe' school zal volop inzetten op actief, zelfstandig en samen leren.

De kinderen van Heidehuizen blijven dan tot en met het zesde leerjaar in hun eigen buurt naar school gaan. De school van Ezaart blijft bestaan in de huidige vorm, maar moet in het 1ste leerjaar geen plaatsen meer vrijgehouden voor de kinderen die doorstromen vanuit Heidehuizen.

Bespreking op gemeenteraad van september

De intentie voor het uitbreiden van de school kwam tot stand na een bevraging van de ouders en leerkrachten waarbij verschillende scenario's uitgebreid besproken werden.

Het college van burgemeester en schepenen bevestigde deze intentie. In september staat dit dossier geagendeerd op de gemeenteraad en valt hierover de finale beslissing.

Stapsgewijze opstart uitbreiding

Tijdens het schooljaar 2020-2021 worden de plannen voor de uitbreiding van de school concreet uitgewerkt. Vanaf schooljaar 2021-2022 starten we stap voor stap met de realisatie van de uitbreiding. Zo zal eerst het 1ste leerjaar opstarten. Om de opstart te realiseren op 1 september 2021, werken we tijdelijk met containerklassen.

Verbouwingswerken met subsidies

Voor de uitbreiding voorzien we in 2023 nieuwe klaslokalen. Het gemeentebestuur neemt deze investering op in het meerjarenplan, maar krijgt deze later via Vlaamse subsidies een groot deel terugbetaald.