Een bezoekje aan de Turnhoutse bio boerderij en -winkel de Wieltjeshoeve is het hele jaar een aanrader. Maar wanneer je zoals ons dol bent op asperges, rijd je er best voor 24 juni even langs, want die dag is het einde van de aspergetijd. Sinds kort werkt zaakvoerder Elly Vaernewyck met digitale weegschalen en scanners die communiceren met de geïntegreerde en bovendien erg gebruiksvriendelijke verkoops- én boekhoudapps van Odoo. Interesse om net als Elly de mogelijkheden van Odoo te ontdekken? VanRoey.be neem deelt aan de Odoo Experience Days van 3 tot 5 juni.

Bio van de Wieltjeshoeve staat voor topkwaliteit
'Biologisch' is hier allerminst een loze term. De Wieltjeshoeve past een gereglementeerde en gecontroleerde teeltmethode toe. Elly: 'Biologisch is een beschermd begrip dat niet zomaar mag gebruikt worden. Sinds 1993 geldt een Europese wet, die elke biologische producent van plantaardige producten bepaalde verplichtingen oplegt. Een controlecommissie kijkt na of wij die normen naleven. Ze volgen het hele traject van onze groenten: van ons veld tot op jouw bord. Het gedeponeerde Biogarantie-label garandeert onze klanten dat onze producten afkomstig zijn uit de biologische tuinbouw en dat daarvoor regelmatig onaangekondigde controles worden uitgevoerd.'

De productie is één ding. Door het groeiend succes van haar winkel, wilde Elly ook haar verkoopprocessen verder professionaliseren. De budget- en gebruiksvriendelijkheid van de gekozen oplossing stond centraal. VanRoey.be overtuigde Elly om voor de Open Source oplossingen van Odoo te kiezen en begeleidde haar bij de implementatie. Elly: 'Ik ben erg tevreden met deze oplossing op maat van de Wieltjeshoeve. Niet nodeloos ingewikkeld of duur, doet dit systeem exact waar ik het voor nodig heb. VanRoey.be heeft mijn vraag duidelijk goed begrepen en de oplossing razendsnel geïmplementeerd.'

Centraal staat de Point of Sales Module van Odoo. VanRoey.be installeerde de verkoops app op de pc van Elly en gaf die de look en feel van de Wieltjeshoeve. Vervolgens heeft Elly zelf haar productgroepen en producten toegevoegd, zodat ze haar producten zeer snel kan terugvinden. Wanneer een klant vandaag een aankoop doet, worden de producten ofwel ingescand of gewogen met de elektronische weegschaal die gekoppeld is met Odoo. Doordat het gewicht automatisch doorstroomt naar de software creëert ze hier veel tijdswinst. Alle informatie stroomt automatisch door naar de kassa, enkel nog afrekenen en een kasticket komt er automatisch uit. Achter de schermen is alles qua voorraad en boekhouding up to date.

Voor een kleinschalige bioboerderij is een budget- en gebruiksvriendelijke oplossing als deze open source apps van Odoo een absolute meerwaarde. Je kan je eigen pc of tablet gebruiken en als het internet even uitvalt, kan je gewoon verder werken. VanRoey.be heeft deze eenvoudige opstelling voor de Wieltjeshoeve uitgewerkt.
Odoo? Much Odoo about bedrijfssoftware

Het Belgische Odoo werd in 2005 opgericht door Fabian Pinckaers. Een bijzonder ambitieuze man die van Odoo het snelst groeiende business softwarebedrijf in de wereld maakte. Vandaag telt Odoo wereldwijd meer dan 250 werknemers in 3 continenten en activiteiten in 120 landen.

Dankzij de applicaties van Odoo krijgen ondernemingen eenvoudig toegang tot gebruiks- en budgetvriendelijke software die hen in staat stelt professioneel te werken: van e-commerce, content- en eventmanagement over documentbeheer, aankoop, time- en projectmanagement tot CRM. Alle oplossingen zijn online te gebruiken, anytime, anywhere. Op alle toestellen en met een hoge servicekwaliteit en meetbare kosten.

Odoo Experience Days
Interesse om te ontdekken hoe de geïntegreerde zakelijke apps van Odoo uw bedrijf kunnen professionaliseren? Ontdek het op de Odoo Experience Days van 3 tot en met 5 juni in Louvain-La-Neuve. VanRoey.be, Silver Partner van Odoo, neemt deel aan deze beurs. Kom onze stand bezoeken en geniet van extra beursacties !