Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

OverKop-huis voor Zuiderkempen opent de deuren in Geel

OverKop-huis Geel

Op 21 juni, tijdens de Examenuitblaas, konden Geelse jongeren voor de allereerste keer een bezoek brengen aan het gloednieuwe OverKop-huis in jeugdcentrum De Bogaard. In de zomermaanden zal het elke woensdagnamiddag geopend zijn van 12 tot 18 uur.

Vanaf september komt er een tweede openingsmoment tijdens een weekdag.
 

Een OverKop-huis is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar jongeren van 12 tot 25 jaar gewoon binnen en buiten kunnen lopen en allerlei ontspannende activiteiten doen. Wanneer ze daar nood aan hebben of zich even wat minder voelen, vinden ze er in de eerste plaats een luisterend oor.

“Met deze opening van het OverKop-huis in jeugdcentrum De Bogaard zetten we een belangrijke stap vooruit in het welzijn van jongeren in onze regio”, vertelt schepen van zorg & gezondheid Griet Smaers. “Geel heeft altijd een sterke traditie gehad in het zorgen voor mensen met mentale moeilijkheden, en als kind- en jeugdvriendelijke stad kunnen we met trots zeggen dat dit initiatief daar helemaal bij aansluit.”

 

Intergemeentelijke samenwerking

De stad en de gemeenten Laakdal, Meerhout, Westerlo, Herselt en Hulshout uit de eerstelijnszone Zuiderkempen dienden samen met CAW De Kempen en Arktos een dossier in om in deze regio een OverKop-werking te kunnen opstarten. In februari 2024 kreeg de stad het heuglijke nieuws dat de aanvraag werd aanvaard. In Westerlo komt er ook een antennepunt. Zo is de werking actief in de buurt van alle middelbare scholen in de Zuiderkempen.

Jeugddienst@geel.be

Diestseweg 135 , Geel, België

OverKop-huis Geel

Deel dit artikel