U bent hier

Overlast aan voormalig hotel Den en Heuvel baart N-VA en buurt zorgen

Kasterlee | Neteland
27.02.2018 - 15.50u
Door: Mark Jaspers

Hotel/restaurant Den en Heuvel sloot een dik jaar geleden de deuren. Sinds eind 2017 verblijven er echter een hele hoop Oost-Europese gastarbeiders in het gebouw, en dat zorgt voor de nodige overlast. "De politie moet er steeds vaker langskomen en er is nog steeds geen duidelijkheid of deze mensen daar wel mogen verblijven.

Wij verwachten dinsdag op de gemeenteraad antwoorden van de burgemeester," aldus Kris Goossens (fractievoorzitter) en Jeroen Van de Water (voorzitter) van N-VA Kasterlee.

Den en Heuvel in Kasterlee is ondertussen al een tijdje gesloten. Groot was dan ook de verbazing toen bleek dat er eind 2017 ineens heel wat beweging was in het gebouw. Bleek dat een heel aantal Oost-Europese gastarbeiders daar hun intrek hadden genomen.

"Al vrij snel begonnen de eerste klachten over overlast te komen, gaande van rondslingerend afval, overmatig alcoholgebruik tot een ingeslagen buitendeur. De politie moet er vaak langskomen en de buurt maakt zich terecht zorgen," aldus Jeroen Van de Water.

De hele situatie doet dan ook een aantal vragen rijzen. "Hoeveel mensen wonen er in dat gebouw? Is het überhaupt toegestaan dat er mensen wonen in een handelszaak die gesloten is? Zijn de vergunningen van onder meer brandveiligheid nog in orde en van toepassing? Een hele hoop vragen waarop het gemeentebestuur na een aantal maanden blijkbaar nog steeds het antwoord niet weet.

N-VA zal dit punt dan ook vanavond op de gemeenteraad brengen, in de hoop dat er na maanden van wachten en overlast duidelijkheid komt en er maatregelen genomen kunnen worden,' besluit Kris Goossens.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto