U bent hier

Overlastcamera's politie Neteland boeken resultaat

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar
04.01.2019 - 09.06u
Door: Herman Gezelle

De overlastcamera's in politiezone Neteland betrapten op twee maanden tijd al 7 sluikstorters. Voor 6 van hen werd een GAS PV opgesteld waarbij de boetes kunnen oplopen tot €375.

Eén overtreder kreeg een PV voor inbreuk op het milieudecreet aan zijn broek', zegt Dirk Van Peer, commissaris woordvoerder. 'Hij had 2 vuilzakken gedumpt aan de glascontainer aan de Ekelstraat Herentals en riskeert een forse boete.

In sommige andere gevallen registreerden de camera's sluikstorters waarvan de identiteit nog niet kon achterhaald worden.

De mobiele camera's worden vooral ingezet tegen sluikstorten en zwerfvuil. Dikwijls worden ze opgesteld aan glascontainers waar nog andere zaken worden achtergelaten dan alleen glas, variërend van kartonnen dozen tot heuse vuilzakken.

Anderzijds worden ze ook ingezet voor andere overlastproblemen. Zo denken we aan vandalisme en grafitti.

De 5 camera's werden begin dit jaar aangekocht voor een bedrag van €20.000. Ze zijn sinds november 2018 operationeel in de 5 gemeenten van de politiezone.

De opstelplaatsen zijn nauwkeurig uitgekozen en zijn plaatsen waar veel klachten over sluikstorten zijn. Na verloop van tijd verwisselen de camera's van plaats. Op die manier wil de politie zoveel mogelijk sluikstorters identificeren en ontraden', besluit Dirk Van Peer. (pol) Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto