Een inwoner van Herentals ontving rond de jaarwisseling een wenskaart van het stadsbestuur, terwijl de betrokkene enkele maanden geleden overleden is. 'Dat is een menselijke, maar heel pijnlijke fout geweest,' reageert Mien Van Olmen, burgemeester.

'Een echtpaar senioren kreeg op beider naam een wenskaartje van het Herentalse stadsbestuur in de bus, terwijl de vrouw eerder in 2020 overleden was. Haar weduwnaar was volgens de familie en vrienden compleet van de kaart.

'Het stadsbestuur moet daar zeer attent voor zijn, want een goede bedoeling leidt nu tot leed en frustratie, zegt oppositieraadslid Jan Bertels (Sp.a), die de kwestie aankaart. Het is niet duidelijk of het bij een alleenstaand geval bleef.

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) reageert in ieder geval geschrokken. “Dat wist ik niet. We hebben alleen een wenskaartje uitgestuurd naar onze jubilarissen uit 2020.   We gingen alles controleren dat er onder die senioren mogelijk intussen overlijdens waren, maar toch zijn we dan blijkbaar nog de mist ingegaan. Dat is een menselijke, maar heel pijnlijke fout.  Sorry.'