CD&V Herentals heeft op 1 januari een vid met nieuwjaarswensen gepost op sociale media.  Opmerkelijk omdat de plots overleden schepen Peter Bellens (56) een belangrijke plaats inneemt in de montage.

'De beelden werden gedraaid 2 dagen voor het overlijden van onze goede vriend', zegt lokale voorzitter Jan Snoeys. 'In samenspraak met Peters familie, hebben we besloten zijn wensen en voornemens toch mee op te nemen en uit te zenden zoals gepland.'

De vid is ingeleid door Jan Snoeys. Vervolgens passeren alle lokale CD&V-mandatarissen één na één de revue. Ze fietsen door de stad en houden halt op een locatie die hen aanbelangt. Daar worden toekomstplannen toegelicht en komt de volgende spreker in beeld.

Schepen Patrik De Cat mag in de buurt van WZC Sint-Anna het woord doorgeven aan Peter Bellens. Die kondigt nieuwe initiatieven aan om de mantelzorgers te ondersteunen. Zo komen er mantelzorgcafés in het lokaal dienstencentrum om mantelzorgers ervaringen te laten uitwisselen en tips te geven. De schepen kondigt ook aan dat er aan de CADO, dat is een collectieve dagopvang voor ouderen, nabij het woonzorgcentrum een belevingstuin komt.

Op het einde van de vid keert Peter Bellens plots terug en spreekt hij de kijkers toe, staande voor een verlichte kerstboom. De boodschap is zonder meer pakkend.

'Ik wens aan allen van u dat de lichtjes voor iedereen mogen stralen in deze donkere dagen en dat we alle verloren tijd samen gezond en wel mogen inhalen. Verzorg jullie goed.'

De partijgenoten besluiten met een emotioneel afscheidswoord :

'Peter, je lichtjes zijn nu gedoofd. Met CD&V-Herentals engageren we ons ertoe je nagedachtenis te eren en je erfenis te bewaken. Zorgstad Herentals zal voor altijd jouw stempel dragen. We willen dat je grote sociale hart blijft kloppen.' (JS)

Foto Johan Temmerman/ Nnieuws - en foto rr/fb.