Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Overlegcomité – Agoria mist concrete timing en budget voor bedrijven

Bart Steukers, CEO van de technologiefederatie Agoria die meer dan tweeduizend techbedrijven in ons land vertegenwoordigt, mist een concrete timing en budget voor maatregelen die de energiefacturen van de bedrijven op korte termijn kunnen verlichten.

Dat zegt hij na het Overlegcomité over energie dat gisteren plaatsvond.

Agoria neemt alvast de uitgestoken hand aan om mee aan tafel te zitten om oplossingen uit te werken. Bart Steukers vindt het jammer dat er nog geen kader is van timing, budget of toezeggingen, maar verwacht dat het gevoel van urgentie nu voldoende bij iedereen aanwezig is om snel een strak werkschema uit te bouwen.

Hij verwacht dat ook van het overleg binnen de Europese Unie, die voor Bart Steukers een sleutelrol in handen heeft.

Een tijdelijk crisiskader wordt onderzocht, maar de concrete invulling van staatssteun ontbreekt nog. Daar moet voor Bart Steukers nu snelheid in gemaakt worden.

Wat het fonds met de overwinsten betreft, verwacht Steukers dat de opbrengst proportioneel verdeeld wordt over de verschillende consumenten. Aangezien de bedrijven tweederde van de energie in ons land verbruiken, moet tweederde voor hem naar de bedrijven gaan.

Het is voor Steukers terecht dat het verminderen van het verbruik van energie een integraal deel van de oplossing is. Agoria rolt op dit moment een campagne uit om met slimme technologische oplossingen bedrijven en mensen te helpen in hun energie-efficiëntie. Het is goed dat de overheden nu zelf een aantal acties ondernemen. Klimaatneutraal bouwen is volgens Bart Steukers de toekomst die vandaag al start.'

Deel dit artikel