U bent hier

Overname voor failliete CS Metaalconstructies, CS Aluconstructies en FW Bouw & Schrijnwerkerij : "Meer dan 100 Kempense jobs gered"

Kempen regio | Neteland | Turnhout regio
21.06.2019 - 09.31u
Door: Herman Gezelle

De ruim 100 jobs van de drie failliete bedrijven CS Metaalconstructies, CS Aluconstructies en FW Bouw & Schrijnwerkerij uit Weelde zijn definitief gered. Het drietal krijgt een volledige doorstart dankzij de overname door de Kempense holding boven Fransen Bouwonderneming en FST Funderingstechniek.

De nieuwe eigenaar wordt Tom Fransen. "Elk van de drie bedrijven groeide binnen hun vakgebied uit tot een gevestigde waarde. De medewerkers doorstonden de afgelopen maanden zeer moeilijke tijden.

Toch bleven ze al die tijd hun bedrijf trouw. Ik ben fier en dankbaar dat ik met zo'n sterk team een nieuwe start mag maken", aldus Tom Fransen.

Donderdagavond zette Tom Fransen definitief zijn handtekening onder de overnameovereenkomst van de drie ondernemingen. Amper een week eerder gingen ze samen in faling. "CS Metaalconstructies, CS Aluconstructies en FW Bouw & Schrijnwerkerij maakten deel uit van de bouwgroep van Frans Willems", zo licht Tom Fransen toe. "Deze drie bedrijven zijn jammer genoeg meegesleurd in de malaise van het al eerder failliet verklaarde bouwbedrijf."

Terwijl CS Metaalconstructies zich richt op de productie van aluminium en stalen ramen, deuren en glasgevels, specialiseert CS Aluconstructies zich op de plaatsing hiervan. FW Bouw & Schrijnwerkerij is een algemene schrijnwerkerij met specialisatie in brandwerende deuren. Samen zijn de drie bedrijven goed voor meer dan honderd jobs.

Succesvolle doorstart

Tom Fransen gelooft rotsvast in de toekomst van de overgenomen bedrijven. "Op zichzelf zijn deze drie bedrijven uiterst rendabel en gezond. Ze beschikken over een uitstekende reputatie bij hun klanten.

De vakbekwame en betrokken medewerkers zijn het bedrijf de afgelopen moeilijke maanden trouw gebleven, waarvoor ik ze enorm dankbaar ben. Ook het sterke managementteam bleef volledig aan boord. Met de overname zorgen we opnieuw voor de nodige kapitalisatie en een sterke financiële buffer. De bedrijven staan nu volledig los van het verleden."

De eerste signalen na de overname klinken alvast positief. "We contacteerden de afgelopen dagen vele van de bestaande klanten. Zij reageerden stuk voor stuk enthousiast en willen meestappen in ons nieuwe verhaal. De meeste van de lopende orders zullen we dan ook gewoon afwerken. Ik verwacht begin volgende week al opnieuw operationeel te zijn. De medewerkers kunnen gewoon opnieuw aan de slag. Alle jobs zijn gered."

Kempense werkgelegenheid

Tom Fransen voert de overname uit met de holding waarvan ook Fransen Bouwonderneming en FST Funderingstechniek deel uitmaken. "We streven zeker niet naar een onderlinge integratie van de vijf bedrijven. Elk bedrijf behoudt zijn eigenheid en volledige zelfstandigheid.

Uiteraard zullen we bekijken of er op groepsniveau extra ondersteuning vereist is voor de nieuwe bedrijven in de groep. Zeker op vlak van interne organisatie willen we de komende maanden met de drie nieuwkomers stappen voorwaarts zetten.

Dat zal de klantentevredenheid alleen maar ten goede komen. Op dit moment ben ik vooral fier dat we meer dan honderd jobs hebben kunnen redden. Deze Kempense vakmensen verdienen een mooie toekomst voor hun bedrijf." (pp)

imageMeer nieuws

VB Herentals lanceert solidariteitscampagne: 'Een hart voor onze mensen'

VB Herentals lanceert solidariteitscampagne: 'Een hart voor onze mensen'
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.11.2021 - 01.40u

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland
Kempen regio | Neteland 26.11.2021 - 19.19u

HBBC afgelastingen door covid

Herentals 26.11.2021 - 18.44u

Al 1 geval van zorgwekkende nieuwe coronavariant in ons land

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.11.2021 - 16.24u

Sciensano : 'Impact van COVID-19-vaccins in België'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.11.2021 - 14.59u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto