Storm Eunice raast door onze provincie en zorgt voor heel wat schade. Het e-formulier www.1722.be krijgt ontzettend veel bezoekers en ook de 1722-lijnen zijn oververzadigd.

Hierdoor bellen mensen het noodnummer 112, waardoor de wachttijden ook hier enorm oplopen. Dit zorgt ervoor dat mensen in levensbedreigende situaties cruciale tijd verliezen.

Gouverneur Cathy Berx verzoekt iedereen om 112 enkel te bellen als iemand in levensgevaar is.

Heb je stormschade? Geef je schade door via het e-formulier (www.1722.be). Kan je het online niet doorgeven? Bel dan 1722. Krijg je een bezettoon? Probeer dan later opnieuw.

Indien je jouw vraag tot brandweerbijstand via het e-formulier of het nummer 1722 hebt doorgegeven, wees dan geduldig. De hulpdiensten krijgen bij dit stormweer veel meldingen binnen en kunnen uiteraard niet overal tegelijk zijn.'

UPDATE zaterdag 09u : 100 extra manschappen brandweer

Brandweer Kempen heeft sinds zaterdagochtend de 100-den oproepen die vrijdag zijn binnengelopen verder afgewerkt. 'In onze brandweerzone hebben we meer dan 100 mensen uitgestuurd', zegt Tina Boënne, woordvoerster. 'Ook vandaag lopen nog meldingen binnen.'


Stormschade in onze regio

Brandweer Kempen heeft meer dan de handen vol : 1.500 oproepen op paar uur tijd

Tina Boënne, communicatie : 'In Retie is op de Turnhoutsebaan oude boom op de baan gevallen.  In de Boudewijnlaan Grobbendonk viel een boom op de weg.

In de IJzergieterijstraat aan Wuytsbergen Herentals is een dikke boom ontworteld. Die kwam deels boven de carport bij de buren terecht. Er vielen geen gewonden.

Aan de Ballaarweg Berlaar is een boom geknakt.  Die viel op het huisterras.

De Doornboomstraat in Geel is versperd door een omgevallen boom. Ook op Hertenpad in Lille is een boom op een woning gevallen.

Eveneens op Sijsjespad in de buurt van de Lilse Bergen is een boom gekraakt en op een houten chalet gevallen. Aan de Gierlebaan in Lille ligt een elektriciteitspaal over de weg.

In Geel zijn brokstukken van de hoofdkerk op de Markt gevallen.

Aan de Waterstraat Tielen is het dak van een paardenstal deels weggewaaid. 

In de Kijnigestraat Olen is een boom afgeknakt en op een elektriciteitsdraad gevallen.' (BW)  Foto BW Kempen/N.