U bent hier

Oxfam Week Fair Trade : boterhammen met choco in Kempense stations, ook Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland
07.10.2015 - 08.55u
Door: Herman Gezelle

Vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkels deelden vanmorgen tussen 6u en 9u meer dan 3.000 boterhammen met choco uit aan de stations van Turnhout, Tielen, Herentals, Geel, Olen, Mol, Balen en Brecht-Noorderkempen.  Ook in het station van Herentals genoten 100-en treinreizigers van een boterham met (h)eerlijke choco.

De vrijwilligers wilden hiermee de aandacht vestigen op de problemen in de cacaosector. Hoewel de wereld meer en meer chocolade consumeert, verdienen cacaoboeren nog steeds zo weinig dat ze er massaal de brui aan geven.

Cacaoboeren

Cacaoboeren moeten terug goesting krijgen om cacao te telen, en dit kan alleen door, naast een hogere prijs voor hun grondstof, ook te luisteren naar hun noden. Wat de boeren echt willen is een handelscontext waarbinnen zij de vruchten kunnen plukken van hun teelt

Geef het Zuiden het woord! Wereldwinkeldag op zaterdag 17 oktober

Op zaterdag 17 oktober is het feest in alle Oxfam Wereldwinkels en dit van 10u tot 17u.

In ruil voor een bon, die massaal verspreid werd en kan gedownload worden via www.oxfamwereldwinkels.be/weekvandefairtrade , krijg je bij aankoop een gratis reep chocolade van 100gr.

Want elke aankoop in de wereldwinkel is een extra duwtje in de rug voor de cacaoboer!
De wereldwinkels uit de regio Kempen, Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Dessel, Geel, Gierle, Herentals, Hoogstraten, Laakdal, Kasterlee-Lichtaart-Tielen, Malle, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels-Weelde-Poppel, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar, Westerlo, Zandhoven en Zoersel heten u welkom!

In de Wereldwinkel van Westerlo wordt op de zolder een uitgebreid gamma sieraden, accessoires, sjaals en lederwaren gepresenteerd. Een extra reden om eens een bezoek te brengen aan de Wereldwinkel op 17 oktober. En misschien vind je nu al het perfecte cadeautje voor Sinterklaas of Kerstmis.... Tussen 10 en 17.30 uur wordt je verwelkomd met een hapje en drankje.

Johan Temmerman / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto