Naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie doen dit jaar 190 scholen in 85 steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel mee aan de campagne PAARS, samen met de universiteiten en hogescholen.

Met de campagne wordt opgeroepen om verdraagzaamheid en respect te tonen tegenover LGBT+- jongeren en om het holebi- en transgenderthema beter bespreekbaar te maken. Ook alle Geelse secundaire scholen doen mee aan de campagne.

PAARS is meer dan een kleur

De campagne maakt deel uit van de grootste sensibiliseringscampagne van de wereld rond het LGBT+-thema. De kleur paars komt uit de regenboogvlag en symboliseert kracht en moed, die je nodig hebt om op te komen voor jezelf en te zijn zoals je bent.

Naast universiteiten en hogescholen nemen ook 190 secundaire scholen uit 85 steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel deel aan PAARS.

PAARS is zo sterk omdat in de scholen en jeugdverenigingen aandacht wordt gegeven aan de hele grote groep mensen die hun steun geven aan LGBT+ jongeren.

Schoolpersoneel, animatoren en jeugdwerkers organiseren tijdens de week van 17 mei lessen en spellen die op een positieve manier omgaan met LGBT+ identiteiten. Zo krijgen LGBT+ jongeren mee het gevoel 'erbij te horen'. Dit is nodig om een inclusieve en veilige omgeving te creëren.

Geel doet mee aan PAARS

Stad Geel wil werken aan een open, inclusieve maatschappij waar iedereen zichzelf kan zijn. De stad wil zich uitspreken tegen alle mogelijke vormen van discriminatie en sociale uitsluiting.

In Geel doen alle secundaire scholen mee aan de PAARS-campagne, met sponsoring van stad Geel.

Op 13 april werd ook het eerste Geelse regenboogzebrapad aangebracht tussen ondergrondse parking Werft en cc de Werft. Met dit kleurrijke zebrapad wil de stad aantonen dat iedereen welkom is in Geel, ongeacht hun seksualiteit of gender.

Ambassadeur Wanne Synnave

Voor de PAARS-campagne wordt samengewerkt met Wel Jong Niet Hetero, çavaria en provinciale Regenbooghuizen, met steun van de Vlaamse Scholierenkoepel VSK en de Vlaamse Vereniging van Studenten VVS.

Dit jaar is MNM-DJ Wanne Synnave ambassadeur van PAARS! Samen met Daniël Maeriën, een nieuwe woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero, roepen ze iedereen op om op 17 mei paars te dragen. Dat kan bijvoorbeeld op een leuke manier via de PAARSTikTok challenge.

Geen TikTok account? Iedereen die de campagne een warm hart toedraagt kan
een PAARS-selfie maken. Foto's, filmpjes en berichten kunnen gedeeld worden op de sociale media met de hashtag #paarstoday, door iedereen die iets paars draagt, vasthoudt, etc., als het maar met de paarse kleur te maken heeft.