U bent hier

Paashaas legt eieren voor Geelse studenten in tuin van kansarme kinderen

Geel | Kempen regio
09.04.2020 - 12.59u
Door: Lex Verellen

De voorbije jaren passeerde de paashaas met een grote lading chocolade op de Geelse campus van Thomas More en de KU Leuven. Het Geels Event Team had ook dit jaar de warme paasactie voorbereid en al 1.000 pakketjes paaseieren gekocht, de studenten keken uit naar de zoektocht.

Het zal voor volgend jaar zijn. En dus dropt de paashaas al dat lekkers in de tuin van kansarme kinderen. Moeders voor Moeders uit Borgerhout en Actie MIN (Mensen in Nood)-Mol zijn heel blij dat ze in de voedselpakketten die ze deze week verdelen een pakketje paaseieren kunnen steken.

De warme paasactie voor studenten...

Het Geels Event Team zorgt een paar keer per jaar voor de nodige animatie voor de studenten en personeelsleden van Thomas More en KU Leuven. De warme paasactie is er daar een van.

De vrijdag voor de paasvakantie zitten er een massa Paashaas-kaartjes verstopt over heel de campus. Wie zo'n kaartje vindt, kan het op de agora inruilen voor een pakketje paaseieren.

De gelukzak die de gouden paashaas vindt, gaat met een groot pakket naar huis. Altijd leuk om te zien hoe de studenten alles op de campus ondersteboven draaien op zoek naar een kaartje, zelfs op plaatsen waar ze anders zelden of nooit komen. Het zal niet voor dit jaar zijn.

....is nu voor Moeders voor Moeders en voor Actie MIN

En dus zocht het Geels Event Team een nieuwe bestemming voor de chocolade die al in februari besteld en gekocht was. Men moest niet lang zoeken. Bij Moeders voor moeders in Borgerhout en Actie MIN in Mol, zetten vrijwilligers zich in om kansarme mensen te ondersteunen.

De chocolade die voor de Geelse studenten bestemd was, werd over deze twee organisaties verdeeld. De paaseieren kwamen wel niet uit de lucht gevallen, maar voor Moeders voor Moeders en Actie MIN zijn ze toch een geschenk uit de hemel. Zij kunnen deze week een paar honderd kinderen uit kansarme gezinnen een pakketje lekkere chocolade bezorgen.

imageMeer nieuws

Deze 19 Belgen zijn geselecteerd voor de Winterspelen 2022 in Peking

Deze 19 Belgen zijn geselecteerd voor de Winterspelen 2022 in Peking
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 21.01.2022 - 17.49u

KVC Westerlo - Deinze uitgesteld door covid

Nationaal | Westerlo 21.01.2022 - 17.33u

Politie organiseert voor 13e keer "Weekend zonder alcohol achter het stuur"

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 21.01.2022 - 16.18u

Winterwandeling Lille uitgesteld naar lente

Kempen regio | Lille 21.01.2022 - 12.46u

Nieuwe Blue Deal-middelen voor {beek.boer.bodem} in vallei Kleine Nete

Nieuwe Blue Deal-middelen voor {beek.boer.bodem} in vallei Kleine Nete
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 21.01.2022 - 11.15u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto