U bent hier

Pakkend : paard brengt laatste groet aan erg ziek baasje

Internationaal
08.11.2014 - 10.53u
Door: Herman Gezelle
Het was de laatste wens van de terminaal zieke Britse Sheila Marsh: nog een keer haar lievelingspaard zien. Het ziekenhuispersoneel liet het uitzonderlijke ziekenbezoek toe. Het werd een emotioneel afscheid, enkele uren later overleed de 77-jarige vrouw.

De Britse grootmoeder had zich over het paard ontfermd al sinds het een veulen was. "Ze hield van al haar paarden en van alle dieren", vertelt haar dochter aan de Britse krant The Telegraph. Maar de band met Bronwen was speciaal en dus wou Sheila Marsh nog een keer haar lievelingspaard zien.

"Haar toestand ging er snel op achteruit en het ziekenhuispersoneel liet ons toe om Bronwen naar het ziekenhuis te brengen", aldus de dochter.

De zieke vrouw werd in haar bed naar buiten gereden, waar het paard klaar stond. "Sheila sprak Bronwen zachtjes toe, het paard boog lieflijk zijn hoofd en gaf haar een kus op de wang", getuigt een verpleegster. Enkele uren later overleed Sheila.

Op sociale media wordt de foto van de laatste ontmoeting druk gedeeld. Iedereen looft de manier waarop het ziekenhuis de laatste wens van de stervende vrouw in vervulling heeft laten gaan. (vrt) (twitter)

Sheila, who was 77, died just a few hours after the horse, Bronwen, was brought to her at Wigan Royal infirmary.

 
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto