Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pallaaraard Vorselaar verwelkomt hartelijk Maria in en rond het kapelletje

Kapel Pallaaraard Vorselaar

Moederkesdag, ook het feest van de H. Maria.  Zeker ook in kasteeldorp Vorselaar. Met het project ‘Ons Buurtverhaal’ ging Erfgoedcel Kempens Karakter in het najaar van 2022 op zoek naar de verhalen van de buurt(bewoners) in de omgeving van de Pallaaraard in Vorselaar.  Het werd een enig werk.

Het verhaal van de kapel van Pallaaraard gaat exact 100 jaar terug en leeft tot op de dag van vandaag bij de buren in de omliggende straten.  De kapel werd in 1923 gebouwd door ‘Franneke van de Vel’ ter ere van zijn overleden zoon.

Het gebouwtje is, door de jaren heen, meerdere malen betrokken geweest bij verkeersongevallen… tot het in 2019 een laatste keer omver werd gereden.

Het lokaal bestuur Vorselaar liet de kapel volledig heropbouwen.

Het oorspronkelijke Mariabeeld is wellicht vernield en de kapel stond compleet leeg. Maar daar bracht het kersverse buurtcomité nu verandering in.

Buurtambassadeur en artistiek talent Julie Lauwereys maakte een ontwerp op basis van tekeningen van buurtkinderen.

Vandazag op Moederkesdag was de hele buurt present op het ‘Welkomstfeest van Maria’, met o.a. een plechtige inwijding door pastoor Steenackers, en op Maria gebaseerde muziek door enkele buurtbewoners.

Oudste inwoonster van de buurt Maria had heerlijke Kempense wafels gebakken die ieder wist te waarderen.   Foto's Adrie de Kok / NNieuws.

Pallaaraard , Vorselaar, België

Kapel Pallaaraard Vorselaar

Deel dit artikel