U bent hier

Pallieteren langs de Nete

Heist op den Berg | Hulshout | Kempen regio | Lier regio | Neteland
24.06.2021 - 14.03u
Door: Herman Gezelle

Weidse panorama's vanop de dijkwegen. Eeuwenoude hoeves en kastelen. Herbergen met een hoog Pallietergehalte. En bovenal: de fraai kronkelende Grote Nete tussen Lier en Hulshout.

Dat is het idyllische decor van het vernieuwde én uitgebreide wandelnetwerk Kempense Netevallei. 365 kilometer wandelroutes voor fijnproevers!

Wandelen langs de Nete? Dat levert steevast onvergetelijke Kempenkiekjes op.

Zoals de dorpskern van Gestel en de omgeving van 't Schipke aan de Nete in Herenthout, de Kesselse Heide die dieppurper kleurt of een palingschuit dobberend op de Binnennete in Lier...

Toerisme Provincie Antwerpen screende het wandelnetwerk Kempense Netevallei en selecteerde 35 kilometer extra trajecten in Lier, het Soldatenbos in Nijlen en tussen Herenthout en Nijlen.

De bijbehorende wandelkaart presenteert alvast vier aanraders: de suggestielussen Herbronnen langs de Nete, Drempelvrij in De Averegten, Ontdekkingstocht in Lier en Beemdenwandeling door de Kesselse Heide.

Wandeling wordt weekendje weg

Net als in het Grote Netewoud - waar het knooppuntennetwerk eerder dit jaar een update kreeg - biedt de Netevallei volop stof voor een actieve korte vakantie of weekendje weg.

Zo combineer je je wandeling moeiteloos met een citytrip Lier, een zoektocht naar de vondst van je leven op de gezellige rommelmarkt in Heist-op-den-Berg of een dag ravotten in de natuur van Provinciaal Groendomein De Averegten.

Gedeputeerde voor toerisme De Haes: "Een beetje uitgekeken op de coronawandelingen van het voorbije jaar? Wandelnetwerk Kempense Netevallei bundelt al het goede van wandelen: zorgvuldig geselecteerde en prima bewegwijzerde trajecten, een fotogeniek decor, plezante haltes en horecazaken waar je gegarandeerd langer dan verwacht blijft nagenieten..."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto