Tijdens de tweede week van de paasvakantie (15 t.e.m. 19 april) wordt de Pallietertunnel (R16) in Lier afgesloten voor onderhoudswerken. De werken gebeuren overdag, maar er wordt enkel gewerkt tussen 9u en 15u. Tijdens de ochtend- en avondspits blijft de tunnel dus steeds open. Het verkeer op de ring van Lier wordt bovengronds omgeleid.

Onderhoudswerken aan tunnelwanden

Vorig jaar werd bij inspecties van de Pallietertunnel beperkte waterinsijpeling aan de tunnelwanden vastgesteld. Om het probleem te verhelpen werden er reeds plaatselijke muurinjecties uitgevoerd met een waterafstotend middel, maar die leverden nog niet helemaal het verhoopte resultaat op.

Een aannemer zal nu bijkomende injecties uitvoeren en langs de tunnelwanden worden er afvoergoten voorzien om eventueel overtollig lekwater op te vangen en rechtstreeks af te voeren naar de pompkelder van de tunnel.

Pallietertunnel week afgesloten

Om de hinder te beperken worden de werken uitgevoerd in de verkeersluwe vakantieperiode en wordt er niet gewerkt tijdens de spitsuren. De werken starten op maandag 15 april en duren tot en met vrijdag 19 april. Tussen 9u en 15u is de tunnel in beide richtingen afgesloten. Het verkeer op de ring van Lier rijdt ter hoogte van het kruispunt met de N14 tijdelijk bovengronds. De lichtenregeling wordt daartoe tijdelijk aangepast.