U bent hier

Palmenmarkt : grootste kermis van de Zuiderkempen

Geel
15.03.2016 - 19.45u
Door: Herman Gezelle

Van vrijdag 18 tot dinsdag 22 maart zijn het weer 'hoogdagen' in Geel. Dan strijkt Palmenmarkt, de grootse, meest spectaculaire kermis van de Zuiderkempen weer neer.

Eén keer per jaar mag je in Geel alle regels en reglementen aan je laars lappen en je eens volledig laten gaan. Wat denk je ervan om zonder visvergunning eendjes aan de haak te slaan, opzettelijk een kettingbotsing te veroorzaken of zonder vliegbrevet een straaljager te besturen? In de viskraam, de botsauto's en de draaimolen mag het allemaal.

De officiële opening vindt op vrijdag plaats in speeltuin De Waaiburg. Stipt om 17 uur start tal van leuke kinderanimatie zoals een swingende kinderdisco, kindergrime en knotsgekke ballonnenclowns. Alle kindjes krijgen bovendien nog een lekkere verrassing van de superschattige Suikerfientjes.

In de Zeuntbar kunnen de mama's en de papa's terecht voor een lekker fris drankje. Natuurlijk mag de lancering van de ballonnenwedstrijd ook niet ontbreken! De burgemeester zal haar werk hebben met al die kleurige ballonnen!

Rondgang met de Bellemannen in een nieuw jasje
Omdat er steeds meer kinderen naar de opening van Palmenmarkt komen en enkele gratis ritjes op de foor willen maken werd de rondgang met de Bellemannen lichtjes gewijzigd. De groep kinderen wordt dit jaar in twee delen opgesplitst. Kinderen tot en met het 2de leerjaar kunnen van 17 tot 18 uur met de Bellemannen enkele gratis ritjes maken op de attracties die gericht zijn op de allerkleinsten.

De kinderen vanaf het 3e leerjaar zijn dan om 18 uur aan de beurt voor een uurtje gratis fun op Palmenmarkt. De groepen vertrekken telkens vanuit speeltuin De Waaiburg. Aan de mama's en papa's wordt gevraagd om hun kleine spruiten te vergezellen tijdens de rondgang op de Palmenmarkt.

imageMeer nieuws

Sneeuw trekt over Vlaanderen: "Wees voorzichtig op de weg"

Sneeuw trekt over Vlaanderen: "Wees voorzichtig op de weg"
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.01.2019 - 11.01u

Heylen Group neemt gereedschapsmakerij Tools&Dies over

Heylen Group neemt gereedschapsmakerij Tools&Dies over
Herentals | Internationaal | Nationaal 22.01.2019 - 10.39u

Opgelet: sneeuw leidt dinsdag tot lastige ochtendspits

 Opgelet: sneeuw leidt dinsdag tot lastige ochtendspits
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.01.2019 - 01.19u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 21.01.2019 - 21.56u

KWB Toneel Wechelderzande

KWB Toneel Wechelderzande
Lille 21.01.2019 - 21.42u

Bpost zet mes in rode brievenbussen

Herentals 21.01.2019 - 21.41u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto