Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Palmenmarkt : spectaculaire lasershow op openingsdag

Palmenmarkt

Van vrijdag 22 tot dinsdag 26 maart is er weer Palmenmarkt. Op vrijdag is er een feestelijke opening met kinderanimatie. In de avond vindt er een indrukwekkende lasershow in de Sint-Amandskerk plaats. Op zaterdag kun je gezellig inkopen doen op de jaarmarkt. Op maandag is er opnieuw een prikkelarm moment. Traditioneel is de laatste dag van Palmenmarkt, dinsdag, de Familiedag.

Feestelijke opening

Op vrijdag 22 maart schiet de kermis uit de startblokken met een superleuke opening in speeltuin De Waaiburg van 16 tot 19 uur. Het belooft weer een amusante namiddag gevuld met dansmuziek en toffe kinderanimatie te worden. Om 17.45 uur geeft de burgemeester een toespraak om alle aanwezigen te verwelkomen en Palmenmarkt officieel van start te laten gaan. Om 18 uur krijgen de kinderen de kans om samen met de vrolijke Bellemannen Palmenmarkt te verkennen. 

Spectaculaire lasershow

Op vrijdagavond kun je ook voor de allereerste keer genieten van een lasershow in de Sint-Amandskerk. Er zijn drie voorstellingen van elk twintig minuten. Er is een voorstelling om 20, 21 en 22 uur. Toegang is gratis en je hoeft je niet op voorhand in te schrijven. De kerk gaat open voor het publiek om 19.30 uur.

“Ieder jaar betalen de kermisuitbaters van Palmenmarkt een promobijdrage”, vertelt schepen van ondernemen Tom Corstjens. “Met deze bijdrage organiseren we tijdens de kermis een activiteit of extra animatie. Dit jaar besloten we in samenspraak met het kermiscomité om bezoekers van Palmenmarkt op vrijdagavond te verwennen met een geweldige lasershow.”

Jaarmarkt en dinsdagmarkt

De jaarmarkt vindt plaats op zaterdag 23 maart van 8 tot 13 uur in Kollegestraat en Diestseweg. De wekelijkse markt op 26 maart is tijdens Palmenmarkt ook in deze straten te vinden.

Prikkelarm moment

Maandag 25 maart van 16 tot 18 uur beperken de kermisuitbaters de geluid- en lichtprikkels van de attracties en dimmen ze de felle geluiden en bassen. Dit ‘prikkelarm moment’ geeft mensen met ADHD, autisme of hoogsensitiviteit de kans om eens rustig rond te kijken, zonder dat ze overprikkeld raken. Zo krijgt iedereen de kans om te genieten op de kermis.

Familiedag

Dinsdag 26 maart is de laatste dag van Palmenmarkt. Dan is het de Familiedag en geniet je van de kermis aan lagere prijzen. Breng zeker een bezoekje met familie, vrienden of het hele gezin. Leg je leukste Palmenmarkt-momenten vast op beeld en deel ze op sociale media met de hashtag #mijnGeel. Misschien verschijnt jouw foto wel in het stadsmagazine!

Gratis jetons voor kansarme kinderen

De stad voorziet elk jaar zesduizend euro om kansarme kinderen de mogelijkheid te geven naar Palmenmarkt te gaan. Vzw Al-Arm verdeelt dit budget onder de aangesloten gezinnen in de vorm van jetons. In totaal verdelen ze drieduizend jetons onder Geelse kinderen (jonger dan 18 jaar) in kansarmoede.

Meer weten?

Meer info over Palmenmarkt zoals de openingsuren, parkeergelegenheid en het oprijden van de foorkramers, vind je terug op www.geel.be/palmenmarkt.

Palmenmarkt

Deel dit artikel