U bent hier

Panos verdwijnt uit Zandstraat : 'Leegstand blijft pieken'

Herentals
04.10.2019 - 19.33u
Door: Herman Gezelle

Broodjes-, en snackszaak Panos verdwijnt uit de Zandstraat einde van dit jaar. De leegstand in het centrum van de keizerstede blijft pieken, ondanks de opgeklopte goed-nieuws-show van de N-VA-schepen voor lokale economie.

'Dit is nog maar eens een wake-up call voor het stadsbestuur, het is niet vijf voor twaalf voor bevoegde schepen, maar vijf na twaalf', reageert oppositieraadslid Jan Bertels (Sp.a). 

'Er zijn nu genoeg maanden tijd verloren met grote slogans, holle woorden, alleen praten over structuren is niet genoeg, ook actie op het terrein nodig voor meer beleving in winkelstraat.'

'Praten MET handelaars, niet meer over handelaars'

'Tijd voor concrete acties op het terrein, tijd om botten aan te trekken en mee te werken op terrein. Tijd om vooral te praten MET handelaars, niet meer over handelaars. Het kunstmatige beleid praat nu veel te weinig met mensen, veel te veel vanop haar bureau (en op sociale media) over de mensen. Je moet tussen de mensen gaan staan en hen concreet helpen bij transitieperiode ten gevolge van onder meer toenemende e-commerce.

Er is detailhandelsplan opgemaakt tijdens vorige legislatuur, in samenwerking met provincie: voer het uit, pas het desnoods aan maar doe er concreet iets mee.

Geef de ambtenaar lokale economie ruimte om er iets mee te doen, ook al levert het niet direct een fotomomentje op. Werk in de diepte.

'Waar blijft WiFi in het kernwinkelgebied?'

'Voor ons blijft het onbegrijpelijk dat nav terechte noodzaak aan meer beleving, er geen WiFi vanuit stad wordt uitgerold in het kernwinkelgebied.  Het nieuw bestuur steekt dit project in de diepvries. Belangrijk voor onder meer wereld van jongeren, maar niet meer alleen zij.

Plannen voor de installatie van WiFi waren er, ga mee met uw tijd en installeer WiFi', besluit Jan Bertels.

(pp)

 

imageMeer nieuws

Sila Westerlo maakt gelaatsmaskers voor zorgsector

Sila Westerlo maakt gelaatsmaskers voor zorgsector
Geel | Heist op den Berg | Herentals | Kempen regio | Westerlo 06.04.2020 - 23.54u

Opnieuw kanaries gestolen in Tongerlo

Westerlo 06.04.2020 - 23.53u

Ook bij Sporta Tongerlo alles muisstil

Ook bij Sporta Tongerlo alles muisstil
Neteland | Vlaanderen | Westerlo 06.04.2020 - 16.44u

Nijlen: Toonbeeld 2020 wordt Toonbeeld 2021

Nijlen: Toonbeeld 2020 wordt Toonbeeld 2021
Nijlen regio 06.04.2020 - 16.35u

Thuiszorg in de frontlinie

Geel | Kempen regio | Provincie Antwerpen 06.04.2020 - 16.28u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto