U bent hier

Parade zonnewagens European Solar Challenge door centrum Hasselt

Nationaal
13.09.2018 - 19.26u
Door: Mark Jaspers

Op 22 en 23 september vindt op Circuit Zolder de 24 hours iLumen European Solar Challenge powered by Circuit Zolder plaats. De iESC is de enige 24-urenrace ter wereld voor zonnewagens. Jawel, zonnewagens rijden dus ook in koude en donkere omstandigheden.

Aan de start van de vijfde iESC verschijnt een recordaantal van maar liefst 22 zonnewagens, waaronder die van het Belgische Punch Powertrain Solar Team. Op Circuit Zolder gaan zij de strijd aan voor de titel van Europees Kampioen.

Ook het Nederlandse Solar Team Twente zakt naar Terlaemen af om zijn titel van 2016 te verdedigen. Naast de Europese deelnemers is de organisatie verheugd ook teams uit exotische landen zoals Colombia, Australië, India en Egypte te mogen ontvangen.

Met dit indrukwekkende deelnemersveld van 22 wagens is de iESC uitgegroeid tot de op één na grootste zonnewagenrace ter wereld.

Parade door Hasselt

Op donderdag 20 september zullen een aantal zonnewagens die aan de iESC deelnemen omstreeks 16u verzamelen op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Daar krijgt het grote publiek een unieke kans om met eigen ogen vast te stellen hoe een zonnewagen er in werkelijkheid uitziet. Ook kunnen de aanwezigen een praatje slaan met de studenten die de wagen ontworpen hebben en er op 22 en 23 september mee zullen racen op Circuit Zolder.

Omstreeks 18u zullen de wagens onder politiebegeleiding het Kolonel Dusartplein verlaten om vervolgens via de Groene Boulevard van Hasselt terug te keren naar Circuit Zolder.

Zeker de moeite waard dus om op donderdag 20 september (tussen 16u en 18u) af te zakken naar het Kolonel Dusartplein in Hasselt!

Burgemeester en Gouverneur

Ook Limburgs Gouverneur Herman Reynders zal als liefhebber van zonnewagens en hernieuwbare energie een bezoekje brengen aan het Kolonel Dusartplein, net als burgemeester Nadja Vananroye en schepen Tom Vandeput. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto